Teresa Ventura, Àlvar Valls, Carme Massana i Albert Pujal guardonats amb l’Àgora Cultural 2022
Tot coincidint amb la celebració del Dia de la Cultura, el vestíbul del Consell General va acollir, un any més, el lliurament dels Premis Àgora Cultural. En aquesta edició, les 26 entitats que apleguen la plataforma cultural van premiar a Teresa Ventura, Àlvar Valls, Carme Massana i Albert Pujal.
Fotos: Noelia Farias
Teresa Ventura va ser guardonada per la seva implicació al voluntariat cultural andorrà i la dinamització de diverses entitats com ara l’Associació Musical Amics de Mozart i l’Associació d’Escriptors, així com pel treball de redactora dels esdeveniments culturals del país.
També es va reconèixer la trajectòria com a pintora de l’artista Carme Massana que, amb una compacta i contundent, però alhora fluida obra, tant amb la línia, com el color i la llum, genera una nova, peculiar i expressiva visió del paisatge, de la bellesa i de l’art, que reflecteix una societat líquida.
Àlvar Valls va estar reconegut per la seva valuosa aportació creant el Diccionari Enciclopèdic d’Andorra de l’any 2006 i, com a periodista, corrector, articulista, traductor, escriptor i director de mitjans de comunicació gràfics, per la seva tasca com a defensor de la cultura catalana des del Centre de Cultura Catalana.
Finalment, Albert Pujal va estar guardonat pels estudis i recerques històriques, així com les aportacions dels millors coneixements del passat d’Andorra i de la parròquia d’Ordino, amb la sensibilitat afegida d’arquitecte, urbanista i polític.
Juli Peña i Saliu, president dels Castellers d’Andorra, va ser l’encarregat de llegir el tradicional manifest cultural, durant el qual es va posar en relleu el paper dels castellers al país, “una colla plena de valors en què tothom és benvingut”.
Juli Peña i Saliu, president dels Castellers d’Andorra, va ser l’encarregat de llegir el tradicional manifest cultural
L’acte va finalitzar amb els parlaments de la ministra de Cultura, Sílvia Riva i la síndica general, Roser Suñé, qui va destacar la importància de totes les persones que formen part del teixit cultural d’Andorra per ajudar a fer un país molt més ric i divers. Suñé, també va assenyalar que la creació de l’estatut de l’artista i la seva aprovació hauria d’enfortir substancialment les condicions dels creadors, així com donar resposta a les seves inquietuds. Segons la mandatària, aquest estatut és una eina per donar suport als agents culturals perquè puguin desenvolupar la seva tasca en les millors condicions i que la seva aportació sigui reeixida.