(+Fotos) Sortida dels padrins de la Creu Roja a la prèvia del concert de Santa Cecília
Més d’una vuitantena d’usuaris del Servei de Teleassistència (TAD) i del Centre de Dia de la Creu Roja Andorrana es van retrobar el passat 19 de novembre, en aquesta ocasió, a l’Auditori Nacional d’Andorra, per gaudir de l’assaig general del concert de Santa Cecília impulsat per la Fundació ONCA.
Fotos: Noelia Farias
Es tracta d’una nova sortida sociocultural organitzada per l’Àrea Social de la Creu Roja Andorrana perquè el col·lectiu de gent gran que forma part de l’entitat pugui gaudir d’un moment d’oci fora de la rutina diària, a més d’establir relacions socials entre pares i els voluntaris de la institució.
Per dur a terme aquesta trobada, la Creu Roja Andorrana va comptar amb el suport de més de 10 voluntaris que van assistir als padrins durant el berenar realitzat després de l’assaig general i, al mateix temps, van fer possible la sortida i arribada dels usuaris a la seva llar.
Prèvia del Concert de Santa Cecília
A sobre de l’escenari més d’un centenar de músics, entre joves i adults – procedents de la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca), l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), i alumnes de l’Escola de Música del Comú d’Escaldes-Engordany, l’Escola de Música de les Valls del Nord, l’Escola de violí del comú d’Encamp, l’Espai de Música Moderna, la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell, l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella del projecte Com Sona!, i el Col·legi Sant Ermengol -, li van donar la benvinguda als padrins que van entrar a l’Auditori Nacional al voltant de les 17 h.
Durant l’assaig, els usuaris de la Creu Roja Andorrana van poder gaudir, el darrere d’escena, del concert de Santa Cecília, dirigit per Albert Gumí de l’ONCA, que se celebrava l’endemà, dia 20 de novembre, tot coincidint amb el Dia Mundial de la Infància. Al llarg d’una hora, els padrins van endinsar-se en “Paisatges sonors – Passió per la participació”, que els van fer viatjar per cinc racons del món. El primer va ser a la plaça Major d’un poble qualsevol; el segon paisatge els va transportar cap a un jardí de la Xina, amb instruments típics d’aquell país; el tercer lloc els va portar a les estepes de l’Àsia Central; el quart paisatge els va fer viatjar cap a Nord-amèrica, al voltant del foc i a una tribu on es feien els càntics indis d’aquella zona; i l’última parada va acabar amb una ballada a una platja de l’Àfrica Subsahariana, davant del mar i amb la selva al darrere.
En acabar l’actuació dels músics, els padrins i padrines van poder compartir un berenar de germanor realitzat al vestíbul del recinte, a càrrec del Rebost del Padrí.