Reeixida segona edició del CONTRADANS
Del 14 al 16 d’octubre, la parròquia de la Massana va acollir la segona edició de CONTRADANS, el festival de dansa i cultural tradicional del país que, enguany, es va complementar amb la projecció del documental ARREL produït per Fira Mediterrània, una exhibició del Drac d’Olivella, tallers d’oficis i un mercat d’artesans.
Fotos: Comú de la Massana
La cònsol major de la Massana, Olga Molnè, acompanyada del cap de Govern, Xavier Espot, i de diverses autoritats nacionals i parroquials, va donar el tret de sortida al festival, que en la seva segona edició va comptar amb grups dansaires de gran renom com ara Nova Galega de Danza. Aquesta companyia va presentar, a la plaça de les Fontetes, l’espectacle Leire no Camiño, finalista dels Premis Max 2021.
També va destacar l’actuació conjunta que van dur a terme la Cobla Catalana dels Sons Essencials amb l’Esbart Valls del Nord. Aquest any, l’Esbart Sant Romà va ser l’esbart convidat i va presentar el seu darrer espectacle Traces de Folk.
L’agenda del festival es va complementar amb un taller de dansa, impartit pel director de Nova Galega, Jaime Pablo Díaz; la projecció del documental ARREL, produït per Fira Mediterrània de Manresa; l’exhibició del Drac d’Olivella, una de les figures més antigues del bestiari popular català; i un mercat d’artesans, que es va combinar amb diversos tallers, per mostrar l’evolució dels diferents oficis al llarg dels anys.
Jaime Pablo Díaz, director de Nova Galega, va ser l’encarregat d’impartir un taller de dansa a la Sala la Closeta
Tancament exitós
Amb ple absolut en tots els espectacles i tallers, tant de dansa com de cultura popular, la segona edició del festival va ser valorada molt positivament per totes les parts implicades, des dels diferents grups de dansaires, artesans i visitants, fins a les autoritats comunals.
El conseller de cultura de la Massana, Guillem Forné i la presidenta de l’Esbart Valls del Nord, Meritxell Radabà, van assegurar que CONTRADANS va superar totes les expectatives que s’havien marcat.
Radabà va assenyalar que, de cara al futur, la voluntat del festival és ampliar els horitzons, per tal de fer un esdeveniment encara més multidisciplinari i que sigui un referent en el món dels festivals de cultura popular i tradicional que tenen com a base l’arrel.
Per la seva banda, Forné va destacar la importància del certamen en la parròquia, que no només contribueix a la seva dinamització sinó que també afavoreix la cultura popular i fa que tant els adults com els més petits mantinguin vives les tradicions.