La Cambra de Comerç presenta el nou centre de resolució de conflictes
El nou Centre de Resolució de Conflictes Empresarials (CRCE) va ser presentat el passat 29 de juny, al hall del Consell General, en una activitat en la qual van participar diferents especialistes en el camp de la mediació.
Fotos: César De Pablos
El CRCE obre el teló d’una nova etapa per a la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS), liderada per la directora Pilar Escaler. L’objectiu d’aquest centre és assessorar les empreses sobre els mètodes alternatius de resolució de conflictes (ADR, per les sigles en anglès), perquè dues o més parts puguin arribar a un acord.
Així, doncs, en el marc de la presentació d’aquest nou servei, emplaçat a la CCIS, el hall del Consell General va acollir una taula rodona per fer pedagogia sobre la mediació, la conciliació i el fact finding, procediments fonamentals que el CRCE aplicarà en la majoria dels casos.
Jaume Tor, secretari de la junta de l’Associació de Jutges i Fiscals per a la Promoció de la Mediació (JIFME), va ser un dels participants que va compartir les seves visions en aquest intercanvi, mentre que també ho van fer l’advocada Cristina Madrigal, sòcia directora d’Advocats i Consultors Associats i membre del Col·legi d’Advocats d’Andorra, i Juan Antonio Ruiz García, soci de l’àrea de litigació i arbitratge del bufet Cuatrecasas.
Com a part de l’acte, la síndica general,, Xavier Espot, van oferir un discurs en què tots plegats van defensar la mediació com un mecanisme alternatiu efectiu per fomentar el consens i “la prevalença de l’harmonia de les relacions humanes”. En aquest sentit, Espot va expressar “el Centre de Resolució de Conflictes Empresarials, que posa en funcionament la Cambra de Comerç, és un servei que ha de permetre impulsar la mediació com a via alternativa a la justícia tradicional. La mediació és un instrument àgil, dinàmic i efectiu en la resolució de conflictes”.
Cal recordar que, a principis de maig, el Govern va aprovar els reglaments del Centre de Resolució de Conflictes Empresarials, amb l’esperança que moltes de les desavinences entre dues o més parts no hagin de ser resoltes per la via judicial, alleujant, d’aquesta manera, la càrrega i els retards dels quals és objecte la justícia andorrana.