Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’, 25 anys d’història i tradició
La popular agrupació cultural, coneguda com a Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’, va celebrar la fita amb diferents iniciatives dutes a terme a través de les xarxes socials. El col·lectiu, fundat l’1 de maig del 1996, enalteix els lligams entre Andorra i Portugal.
Fotos: Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’
El passat 23 de gener, amb motiu de la 15a edició de les Janeiras, van començar, de manera formal, les activitats que engalanaran aquest any 2021, considerat pel Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’ com el de les ‘Bodes d’Argent’, per l’arribada del seu 25è aniversari.
Com és ben sabut, les Janeiras són una tradició portuguesa, molt arrelada al Principat, que l’agrupació folklòrica apropa als ciutadans, amb el desig d’un bon any per a tothom, i ho fan a la porta dels establiments comercials, residències de la gent gran i cases particulars, així com diferents esglésies del país. Malgrat les bones intencions, enguany les Janeiras van ser presentades a través d’un vídeo documental, dirigit per la Mireia Medeiros, ja que la pandèmia ha comportat la presa d’unes mesures preventives estrictes.
Com que els 25 anys del Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’ són una fita molt important per al col·lectiu, el mes d’abril serà publicat el llibre commemoratiu de l’agrupació cultural, que enregistra tot un quart de segle d’activitats. Durant el mes de maig, tindrà lloc el Festival Internacional de Folklore i un concert que, si no n’hi ha condicions sanitàries favorables, s’ajornaria fins al 2022.
Coincidint amb la Diada Mundial de la Diversitat Cultural, també el mes de maig, serà presentada la primera de dues exposicions fotogràfiques previstes pel grup, mentre que, el mes de juliol, tornarà una nova edició del mercat tradicional “O Feirão”. L’octubre, el col·lectiu preveu participar en la Fira d’Andorra la Vella; el novembre, serà presentada la segona exposició fotogràfica, on també s’exposarà una selecció de vestits tradicionals i referències sobre l’arquitectura històrica del Principat d’Andorra.
Finalment, el Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’ té previst participar en la Desfilada Nacional del Vestit Tradicional, que se celebrarà a la ciutat portuguesa de Covilhã, si les condicions sanitàries ho permeten. També, si fos possible, participarien en una nova edició del Pelegrinatge al Santuari de la Mara de Déu de Fàtima.
Escaneja aquest codi QR i gaudeix del documental ‘Sentir as Janeiras’ que ha preparat el Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’: