Gil Grandjean Moles i Sacha Perriguey van omplir de música la galeria Taranmana
El passat 24 de setembre va ser un dia completament diferent a la galeria d’art Taranmana, ja que, aquesta vegada, les peces d’art plàstic no van ser les protagonistes. Els joves Gil Grandjean Moles i Sacha Perriguey van obsequiar els presents amb una vibrant actuació musical.
Fotos: Taranmana
Gil Grandjean Moles és un jove contratenor de 21 anys, que es va iniciar al món de la música quan tan sols era un nen, formant part de l’icònic Cor dels Petits Cantors d’Andorra, de la mà de l’aleshores directora Catherine Metayer. El Sacha Perriguey, per la seva banda, és un pianista de 23 anys que va fer els seus primers passos amb aquest instrument quan tenia 7 anys. Tots dos talents musicals, cadascú amb carreres prometedores, van presentar, a Taranmana, un repertori musical “molt variat, que passejava des del barroc fins al contemporani”.
La intenció d’ambdós músics era fer “que els espectadors experimentessin sensacions diferents”, ens explica Grandjean Moles, que va iniciar el seu recital amb emocions intenses com ara la ira, la còlera, la tristesa i el rancor, fins a arribar a la joia, perceptible a través de la peça ‘Music for a while’, de Henry Purcell.
El contratenor continua la seva formació al Conservatori de Perpinyà i a la Universitat de Llengües d’aquella ciutat francesa, mentre que el pianista, amb experiència a la Sorbona de París, cursa la llicenciatura de Musicologia a Perpinyà. Per la distància física que els separen d’Andorra, el fet de tocar al Principat és una oportunitat que omple d’il·lusió i d’orgull als joves músics. “En un futur, ens agradaria repetir-ho a gran escala”, confessava el Gil, que ens va avançar que “continuaré treballant la meva veu i fent tot el possible per a aprendre més de la música i per continuar recorrent aquest camí, que sé que és el bo i que em podria portar molt lluny si m’hi dedico prou”.
Mentrestant, de cara al maig de 2023, Sacha i Gil es preparen per a presentar-se al pròxim Concurs Internacional Cambra Romànica, mentre que el contratenor seguirà la seva formació per aconseguir l’objectiu personal d’entrar a Les Arts Florissants, una de les acadèmies més prestigioses pel que fa a la música barroca.