Sant Julià de Lòria inaugura els seus ‘Murs que parlen’
Presentada el passat mes de març, la iniciativa ‘Murs que parlen’ pretenia embellir diferents indrets de Sant Julià de Lòria. Dos mesos més tard, les obres van ser revelades davant la presència dels cònsols lauredians i d’una part de l’equip de consellers.
Fotos: Comú de Sant Julià de Lòria
El passat 28 de maig, Sant Julià de Lòria es va omplir de color amb la inauguració de tres propostes artístiques, que van marcar l’inici de la primera etapa del projecte ‘Murs que parlen’, amb Samantha Bosque, Naira Galdós i els alumnes de l’Escola d’Art.
El cònsol major de Laurèdia, Josep Majoral, va expressar que aquesta no és una iniciativa estàtica o puntual, sinó que “la intenció és que perduri en el temps, que cada any puguem fer un o dos murs més”, tal com ressenya el portal oficial del Comú.
L’obra de l’escultora, pintora i muralista Samantha Bosque és una interpretació de la Dama Blanca, i es pot apreciar al mur ubicat al vial de desviació de la carretera de Nagol. Aquesta peça fa al·legoria a una imatge centenària del poble de Sant Julià de Lòria, mentre que la segona part de l’obra ret homenatge al Ball de la Marratxa.
Per la seva banda, Naira Galdós, qui anteriorment havia aconseguit dos segons premis al concurs del Projecte Caldes, va deixar la seva empremta al mur de l’avinguda Verge de Canòlich, núm. 57, amb una proposta també inspirada en la Dama Blanca.
Segons fonts oficials, ‘Murs que parlen’ té com a un dels seus objectius posicionar Sant Julià de Lòria com a candidata a Ciutat Creativa de la UNESCO, en la categoria d’artesania i cultura popular.