(+Fotos) Reeixida primera edició de la Festa del Comerç
Més d’un centenar de persones, incloent-hi representants institucionals i associacions de comerciants del país, es van donar cita a la primera edició de la Festa del Comerç, que va marcar l’inici de les celebracions pel 30è aniversari de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis.
Fotos: Paula Cristina · Noelia Farias
Aquest esdeveniment, que substitueix el tradicional Concurs d’Aparadors de Nadal, celebrat durant 25 anys, té com a objectiu consolidar el teixit comercial andorrà com a líder en el sector, per tal que esdevingui una plataforma que destaqui, reconegui i projecti els establiments, les iniciatives empresarials i els professionals del comerç que contribueixen a millorar la competitivitat i la projecció del comerç, tant en l’àmbit nacional com internacional. Tanmateix, busca fomentar la cohesió i reforçar les relacions en la xarxa del sector comercial. En aquest sentit, la Festa del Comerç aspira a ser un punt de trobada, de referència i d’oportunitat de networking per als professionals del comerç, oferint-los oportunitats de creixement i col·laboració. També vol erigir-se en l’escenari idoni per a presentar iniciatives que impactin positivament en el teixit comercial i que serveix per a reconèixer i aplaudir l’esforç de les empreses del sector.
Enguany, el jurat, integrat per Ana Belén Arias i Joan Anton Garcia, en representació del Ministeri de Turisme i Comerç; Iago Andreu, Gerent de la CEA; Fernando Blanco, president del Club de màrqueting; Montse Gené, interiorista i experta en aparadorisme; Gerard Arias, en representació del col·legi d’arquitectes; Marta Palau, directora de màrqueting i comunicació de Viladomat; SAU, guanyador del concurs d’aparadors de l’edició anterior amb la botiga Kilvil; Josep M. Mas, president de la CCIS; Sol Rossell, directora de la CCIS, i Stella Canturri i Laura Gabriel, com a secretàries del jurat; han premiat diverses iniciatives.
El premi a la millor botiga de l’any va ser per a Martí Motos – Touratech, un comerç establert a Andorra des de l’any 1967, especialitzat en la venda d’equipament i accessoris per a motocicletes. D’altra banda, Josep Pubill Garrabé, de Sastreria Sabateria Sport, va ser reconegut amb el premi a la trajectòria professional per la seva dedicació i excel·lència en el sector de la sastreria durant més de sis dècades a Andorra.
Pel que fa al premi al millor projecte o iniciativa comercial, el jurat el va atorgar al Comú d’Andorra la Vella, pel Poblet de Nadal. Un projecte que va néixer l’any 2016 per consolidar la capital del país com una destinació turística nadalenca i que vuit anys després ha esdevingut un referent de Nadal al sud d’Europa.
Petit Albert II es va emportar el premi al millor aparador de Nadal. L’establiment va presentar un aparador festiu que va captar l’atenció de tothom, gràcies al gran arbre de Nadal, que va anar acompanyat de llums, esferes acolorides, confeti i objectes de temàtica variada, destacant els elements de circ.
El guardó a la proposta més creativa i innovadora va ser per a Stay, una botiga situada a Escaldes-Engordany que destaca per la seva capacitat d’atraure clients amb una presentació visual i estètica innovadora, oferint les últimes tendències i productes exclusius.
Quant al premi a la botiga més sostenible va ser per a la Saboneria, un establiment dedicat a la venda de productes de neteja de la llar a granel i de cosmètica natural. Finalment, el premi a la millor gestió de les xarxes socials se’l va emportar la Farmàcia Meritxell, tot un model d’èxit en la indústria de la salut, que combina innovació, ètica i suport continu a la comunitat.