L’Escola Andorrana de Batxillerat, guanyadora del Premi Unicef Andorra 2021
La institució educativa va ser reconeguda pel Comitè Nacional d’Unicef, gràcies al desenvolupament del Projecte de Participació, Actuació i Servei (PAS) i el Projecte de Creativitat, Activitat i Servei (CAS).
Fotos: César De Pablos
El passat 3 de juny, Unicef Andorra va celebrar el lliurament del Premi Unicef Andorra 2021, un guardó que, des del 2012, reconeix la feina que la societat civil impulsa en benefici dels infants d’Andorra i del món. Algunes vegades, aquesta feina altruista i desinteressada, està marcada per l’anonimat, però, per a Unicef Andorra, és important fer visibles aquestes iniciatives que contribueixen a dignificar la vida dels infants i de les seves famílies.
L’acte, celebrat a Vatel Andorra Hotel & Tourisme Managment School, va ser presentat per Laura Álvarez, presidenta de l’organització benèfica, davant d’un auditori ple de personalitats destacades de la vida política del Principat, com ara Xavier Espot Zamora, cap de Govern; Judith Pallarès, ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat; Meritxell Palmitjavila, subsíndica general; Sandra Codina, consellera general, i els cònsols lauredians, Josep Majoral i Mireia Codina.
Laura Álvarez va agrair la implicació de Vatel Andorra Hotel & Tourisme Managment School i de la jove Catarina Da Costa, qui va ser voluntària durant la cerimònia.
Decisions complexes per al jurat
Laura Álvarez va admetre la dificultat d’escollir qui s’emportaria el primer premi d’enguany, però, finalment, va ser l’Escola Andorrana de Batxillerat la que va rebre la màxima distinció. La institució educativa, a través del PAS i del CAS, va fer possible la implicació dels joves en diferents activitats d’índole social, per millorar el benestar col·lectiu. Dolors Carmona, directora de l’escola; Pilar Rabassa, professora i coordinadora dels projectes, i els estudiants Lluc Prodoprigora i Laia Torres, van recollir entre aplaudiments el tan anhelat guardó.
Com a segon finalista, l’educador Carles Perea, de l’Escola Andorrana d’Ordino, va rebre una distinció especial per la feina desenvolupada en el Projecte Voluntariat Docent, que va permetre la continuïtat de l’aprenentatge dels alumnes malgrat la consecució de la pandèmia. Finalment, Marta Albert, Sara Mejías i Sònia Bigordà, en representació del Col·legi Oficial de Psicòlegs d’Andorra (COPSIA), van ser mereixedores d’un reconeixement pel suport psicològic gratuïts que COPSIA va oferir durant els mesos més crucials del confinament.
Desigualtat evident en els infants
“Si bé la població infantil no ha estat la més afectada per la pandèmia en l’àmbit estrictament sanitari, és evident que els efectes colaterals d’aquesta crisi han significat un augment exasperat i exasperant de les desigualtats entre els infants”, va expressar el cap de Govern, qui, durant el seu discurs de cloenda, va congratular els guanyadors i va remarcar també la importància de mantenir els vincles entre els estudiants, els docents, les famílies i les escoles per “no deixar cap alumne enrere i evitar una generació perduda”.