Torna el programa Ordino Clàssic amb l’espectacle “Música per la memòria”
L’itinerari de concerts Ordino Clàssic va inaugurar el seu programa amb l’espectacle “Música per la memòria”, amb la participació del quintet de corda de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA).
Fotos: César De Pablos
Una vegada més, l’Auditori Nacional d’Andorra va tornar a ser l’epicentre de la cultura i la música clàssica, amb la inauguració de l’Ordino Clàssic, el passat 18 d’octubre. En un espectacle amb aforament reduït, els afortunats assistents van gaudir de la posada en escena de “Música per la memòria”, una interpretació pensada per a evocar l’Ordino dels anys 60.
Ambientat en una Festa Major ordinenca, on l’amor juvenil es respira a tot arreu, l’espectacle va permetre els espectadors transitar per la història del Bartolí i la Dèlia, interpretats per l’Ivan Caro i la Laura Castro, quin afecte va quedar evidenciat en les seves cartes d’amor. El programa musical, com no podia ser d’una altra manera, va comptar amb boleros i peces romàntiques, com ara Angelitos negros, de Manuel Álvarez Rentería; Dos gardenias, d’Isolina Carrillo; Bésame mucho, de Consuelo Velázquez; o Somos novios, d’Armando Manzanero.
L’exquisida entrega musical va anar a càrrec del quintet de corda de l’ONCA, conformat pels violinistes Àlex Arajol i Francesc Planell, el violista Elías Porter, la violoncel·lista Carolina Bartumeu i el contrabaixista Òscar Llauradó, mentre que Lluís Cartes, al ritme dels seus instruments de percussió, va acompanyar la presentació duta a terme sota la direcció escènica del Joan Hernández, qui també va treballar amb l’Ivan Caro en la direcció dramatúrgica, i amb els arranjaments musicals del Santi Pereira.
El pròxim compromís emmarcat en l’Ordino Clàssic serà “Passió i tangos”, previst per al 8 de novembre, que promet enaltir la sensualitat d’aquest ball argentí originari de Buenos Aires.