(+Fotos) Logocube, innovant en el camp de la teràpia del llenguatge
El juny passat, Logocube va veure la llum amb el propòsit d’aportar solucions creatives i innovadores en la teràpia del llenguatge. Per a aconseguir aquest objectiu, l’empresa ha creat materials especialitzats per a tractar efectivament diferents trastorns que afecten la comunicació dels infants.
Fotos: César De Pablos
Logocube és una empresa de recent creació que, el passat 8 de novembre, va presentar al públic els seus materials per a una intervenció logopèdica d’avantguarda, els quals han estat desenvolupats en sotmetre’ls a proves en situacions reals i tenint en consideració l’evidència científica actual.
L’objectiu de Logocube, explicava la seva fundadora, Maite Calzada, “és el de liderar la innovació en la teràpia del llenguatge a través de la creació de materials especialitzats”. Amb aquest propòsit ben clar, la seva empresa ha estat capaç de crear dos productes terapèutics i educatius presentats en forma de capses –els ‘cubes’– que contenen una àmplia gamma de material manipulable fresc, estimulant i d’un disseny actual i agradable per als infants. Cada ‘cube’, disponible tant en castellà com en català, conté una àmplia varietat de cartes, un tauler, daus, jocs, fitxes i altres elements complementaris que donen al logopeda i al seu pacient diferents possibilitats en el camp de la teràpia del llenguatge.
Concretament, Logocube compta amb dos productes ben diferenciats que es poden adquirir a través del lloc web www.logocube.ad. El primer és Fonocube, dissenyat per a potenciar la consciència fonològica sil·làbica i de fonemes, perquè els més petits puguin gaudir d’un procés d’aprenentatge enriquidor i entretingut. /S/ Cube, per la seva banda, és un conjunt de jocs ideat perquè els infants puguin articular correctament el fonema /s/ de forma divertida i efectiva. Val a dir que cada ‘cube’ compta amb accés a material suplementari en format PDF perquè el logopeda pugui disposar de material imprimible i utilitzable segons les necessitats de cada persona.
Durant l’acte de presentació, que ha tingut lloc al Gir Cafè d’Encamp, Calzada va mostrar la seva satisfacció i agraïment envers el Govern d’Andorra, que l’ha donat la possibilitat de desenvolupar una idea, materialitzar-la com a negoci i convertir-la en un exemple de l’emprenedoria femenina al nostre país. Cal destacar que Logocube és una iniciativa que ha estat possible gràcies al suport formatiu governamental, específicament al Taller d’Emprenedors, i a la incubadora Andorra Business i el programa Academy for Women Entrepreneurs (AWE), engegat amb la col·laboració de l’Associació de Dones d’Andorra.