La cultura japonesa desperta l’interès de més de 3.000 visitants
Prop de 3.500 persones han passat pel Centre d’Art d’Escaldes-Engordany per visitar ‘Japó. Una història d’amor i guerra’, una fascinant exposició que endinsa als visitants en un viatge cultural cap al país asiàtic i que romandrà oberta fins al 23 de setembre.
Fotos: Comú d’Escaldes-Engordany
Endinsant-nos en el fascinant univers flotant de l’ukiyo-e, ens trobem amb una cuidada selecció de peces que ens guien en un viatge en el temps, que ens permet explorar l’atmosfera voluble i hedonista que caracteritzava la societat japonesa, des del període Edo fins al segle XX.
A la mostra, els il·lustres artistes gravadors japonesos prenen vida i coexisteixen harmoniosament amb una representació del que significa la vida quotidiana al Japó. Des d’armadures samurais fins a quimonos exquisits i objectes de la rutina, la varietat d’elements ofereix als espectadors un autèntic recorregut al passat. Un recorregut que els endinsa en una dansa de contrastos, on les geishes i els guerrers samurais són protagonistes, aprofundint en el teatre Kabuki, una expressió cultural enlluernadora, i abraçant la percepció idealitzada de la natura que el Japó ha atresorat al llarg dels segles.
Oberta fins el 23 de setembre, ‘Japó. Una història d’amor i guerra’ és una exposició que denota com temes universals com ara l’amor i la guerra han estat sempre fils conductors en la creació artística de la humanitat. També ens recorda que, malgrat el pas del temps, les passions i les emocions continuen connectant-nos a través de les èpoques.
De forma paral·lela a la mostra, s’estan fent un seguit d’activitats, com ara tasts, tallers i conferències, per conèixer diferents aspectes de la cultura japonesa, que estan tenint molt bona acollida. El pròxim 5 de setembre, a les 20 i les 22 hores, al CAEE es faran dues visites guiades entorn de l’exposició, mentre que el 13 de setembre, a les 19 hores, també al CAEE, tindrà lloc la conferència “La seducció de l’art japonès’, a càrrec del doctor en història japonesa, Jonathan López-Vera. El taller ‘L’art del haiku’ es farà el 19 de setembre i ‘Kamishibai, l’art del conta-contes japonès’ tindrà lloc el 23 del mateix mes. La cerimònia del te serà la cloenda al programa d’activitats vinculades a l’exposició.