El Museu del Tabac t’apropa al món de la fotografia científica
De la mà del científic Luis Monje Arenas, especialista en fotografia científica i llicenciat en Ciències Biològiques, amb grau en Geobotànica per la Universitat d’Alcalá de Henares (UAH), a Madrid, el Museu del Tabac presenta una exposició temporal dedicada a aquest conjunt de tècniques.
Foto: Museu del Tabac
La fotografia científica ha estat una eina fonamental per al progrés de la ciència, la indústria i l’educació, ja que ha permès observar, catalogar i analitzar tota mena d’elements presents a la natura, inclosos aquells creats artificialment. La fotografia científica té una doble funció: per una banda, il·lustrar i fixar aquestes observacions i, per una altra banda, ha de ser capaç de registrar nombrosos fenòmens que resulten invisibles a simple vista, ja sigui perquè tenen una mida molt petita (microscòpia), una llum molt dèbil (astre fotografia de cel profund), una rapidesa o una lentitud extremes (fotografia d’alta velocitat i time-lapse), o perquè la nostra vista no detecta algun tipus de radiació (Rx, UV, IR, termografia…).
L’exposició temporal Fotografia científica que presenta el Museu del Tabac, mostra diverses tècniques fotogràfiques, com ara el súper macro, la fotografia amb llum polaritzada, la foto macrografia, la fotografia ultraviolada, la termografia, la fotografia de luminescències, la fotografia d’alta velocitat, la fotografia forense, la fotografia infraroja, la fotografia de Kirlian i Schlieren, la fotografia mèdica, la fotografia òptica, la foto microscòpia electrònica, la fotografia de natura i botànica i l’astre fotografia.
Totes aquestes tècniques, belles i enigmàtiques per igual, podran ser apreciades fins al 26 de gener de 2020. L’entrada és gratuïta i l’exposició romandrà oberta de dimarts a divendres, de les 9 a les 18.30 hores; dissabte, de les 10 a les 20 hores, i diumenge, de les 10 a les 14.30 hores.