El Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’ celebra les seves arrels plantant un arbre
En un acte ple de simbolisme, el Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’ va fer la donació d’un arbre de til·ler a Andorra la Vella, com a mostra de l’arrelament de l’entitat cultural amb la parròquia de la capital.
Fotos: César De Pablos
Enguany, el Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’ arriba a les seves ‘noces d’argent’ i, com no pot ser d’una altra manera, ni la pandèmia va evitar que l’agrupació cultural celebrés un 25è entranyable aniversari.
Una de les demandes fetes per l’agrupació de folklore és comptar amb una seu social al país.
Al Parc Central, d’Andorra la Vella, diferents membres de l’organització van acudir a la sembra de l’arbre de til·ler que, des del passat diumenge, dia 21 de març, creix per regalar ombra als visitants d’aquest icònic indret de la parròquia de la capital. Jose Luis Carvalho, director artístic de l’agrupació cultural, va recordar que “aquesta gran família viu el present amb intensitat i dinamisme, deixa els seus fruits per on passa, i el seu llegat cultural és una marca de referència de la tradició i la integració”, de manera que, per a celebrar els lligams entre Portugal i Andorra la Vella, van decidir fer aquest donatiu que simbolitza les arrels dels lusitans al nostre país. “Aquest arbre representa la maduresa d’aquesta entitat i ens dona la força de les seves arrels per mirar cap al futur, sense oblidar, de cara a les generacions futures, les fites realitzades”, va afegir Carvalho.
La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va agrair el donatiu fet pel Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’, i també va lloar els residents portuguesos “per aquest sentiment d’integració amb el nostre país, sense oblidar-se dels seus orígens”. Marsol va reconèixer “tot el que han fet per construir Andorra” i allarga la mà perquè aquesta bona relació entre portuguesos i andorrans continuï essent perdurable.
De l’acte, Sílvia Riva, ministra de Cultura i Esports, remarca la integració, convivència, solidaritat i unió, ja que “són valors que compartim, malgrat que som cultures diferents”, doncs “Andorra és la suma de les cultures de la gent que ha vingut a formar-ne part”. “La Casa de Portugal (sic), a través de la cultura portuguesa, enriqueix les manifestacions culturals que atresora Andorra”, va afegir.