(+Fotos) Concert de Santa Cecília, entre l’exòtic i el clàssic
L’Auditori Nacional d’Andorra a Ordino va tornar a ser l’escenari d’un esdeveniment musical excepcional, el Concert de Santa Cecília, organitzat per la Fundació ONCA. Explicava Albert Gumí, director artístic de la fundació, que l’espectacle buscava oferir als espectadors amb un repertori eclèctic i dinàmic.
Fotos: Xavi Pujol
En definitiva, la del passat 19 de novembre va ser una edició molt especial del tradicional Concert de Santa Cecília, ja que va comptar per primera vegada amb la participació destacada de l’Orquestra de l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella, en col·laboració amb la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca) i l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA).
Amb més de 130 participants en l’escenari, el concert, titulat “Clàssics i exòtics”, va oferir una experiència musical única. La primera part del programa, dirigit per Albert Gumí, director artístic de la Fundació ONCA, va reunir cinquanta músics amb un repertori eclèctic que va fer un recorregut per obres de Haendel fins a Borodin, passant per la música cinematogràfica de Zimmer. La col·laboració amb el director de l’Orquestra de l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella, Jordi Albelda, va donar lloc a una selecció de peces amb una clara influència clàssica que no va decebre a ningú.
La segona part del concert va ser encara més enriquidora, ja que més d’un centenar d’intèrprets, incloent-hi alumnes de diverses escoles musicals del país, van interpretar un conte musical africà escrit pel mateix Albert Gumí. Aquesta peça es va dividir en set moviments, oferint una immersió captivadora en els ritmes i melodies de l’Àfrica.
Segons Gumí, el concert va ser una oportunitat per créixer i compartir una porta oberta a la diversitat musical que va des de les composicions clàssiques de Haendel, Mozart i Vivaldi fins als exotismes presentats a través de les melodies de Pirates del Carib i els ritmes participatius del conte africà.
Així mateix, el director de la Fundació ONCA, va posar en relleu que aquesta va ser una celebració de la riquesa i varietat de la música, construint ponts entre gèneres i estils per a crear una experiència única i memorable per a tots els participants i l’audiència.