Andorra Telecom i Inlingua, premiades amb l’Olympe de Gouges
Andorra Telecom i Inligua, van ser les dues empreses guardonades amb el premi Olympe de Gouges, que atorga l’àrea de polítiques d’igualtat del ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, a la companyia que més vetlla per la igualtat de gènere entre els seus empleats i per les mesures implementades per aconseguir que la igualtat entre homes i dones sigui un fet real.
Aquests premis s’han atorgat per primer any coincidint amb el Dia internacional de la dona treballadora i l’encarregat de lliurar-los ha estat el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, que també va anunciar, durant el lliurament dels premis, que la futura llei d’igualtat inclourà mesures efectives per aconseguir la igualtat salarial entre homes i dones. També va revelar que, en cas de contravenir la llei, es pugui sancionar exemplarment les empreses implicades. Tanmateix, va manifestar que la convocatòria de l’Olympe de Gouges tindrà continuïtat en un futur.
Pel que fa als premis, Andorra Telecom ha estat reconeguda en la categoria de gran empresa i es va valorar el seu compromís amb una comunicació no sexista i per haver fet un estudi acurat dels llocs de treball perquè no hi hagi bretxa salarial, també per haver activat programes de conciliació amb la vida familiar.
Pel que fa a Inlingua, en la categoria d’empresa mitjana, van reconèixer la creació d’una comissió d’igualtat permanent i per haver establert un procediment intern de denúncia d’assetjament sexual.
L’acte va tenir lloc a l’hotel Cèntric de la capital, i va comptar també amb una conferència a càrrec de, Rosa Allegue, CEO de Skechers Iberia, i de la directora general de GVC Gaesco, Carme Hortalà. La CEO de Skechers va destacar que les empreses s’han d’esforçar per donar-li més visibilitat a la dona i també va incidir en què han de facilitar el camí a les treballadores, sense caure en paternalismes. Va destacar les dificultats en un entorn majoritàriament d’homes i va reivindicar que les dones han de demostrar la seva vàlua i no en el seu potencial, cosa que no passa amb els homes i que, per solucionar aquesta problemàtica, és necessària la implicació dels homes en la lluita per la igualtat.
Hortolà va destacar l’escassa o nul·la presència de les dones en els consells d’administració de les grans empreses i va destacar la feina de la Rosa Parks, que és un exemple per a altres dones i un model a seguir.
Durant l’acte dues directives han analitzat la baixa presència de dones en els consells d’administració. Totes dues han defensat que les dones enriqueixen les cúpules de les empreses i esperen que la realitat canviï.
L’acte, que ha estat un èxit de públic, s’ha clos amb una actuació musical.