(+Fotos) El país vibra i balla al ritme de l’Encamp Dance Festival
L’Encamp Dance Festival, organitzat pel col·lectiu de dansa urbana del Club Esportiu Andorrà de Dansa i Fitness (CEADF), va fer gaudir a tothom que es va atansar a la plaça dels Arínsols. El teló de la jornada va obrir amb l’espectacle titulat ‘Orígen’, a càrrec de la Companyia Roockies_Dance_Studio de Barcelona. Aquest esdeveniment, que va comptar amb la participació de 250 membres de diferents escoles i grups nacionals i internacionals, va ser ideat per a promoure la dansa com a element identitari i cultural.
Fotos: César De Pablos
Amb un discurs introductori de Xavier Fernàndez, conseller d’Esports, Infància i Joventut del Comú d’Encamp, la corporació va fer palesa la seva voluntat de continuar fomentant les diferents arts culturals, entre elles la dansa, fil conductor de l’Encamp Dance Festival d’enguany, una cita que va comptar amb el beneplàcit del comú, però que va estar impulsada pel Club Esportiu Andorrà de Dansa i Fitness. En aquest sentit, Fernàndez va felicitar els organitzadors i participants per la seva dedicació i va afirmar que el festival prometia sorpreses agradables. I així va ser.
Des d’aproximadament les 11 del matí fins a les 14 hores del 6 de maig passat, els assistents van poder gaudir de diverses actuacions protagonitzades per diferents agrupacions com ara l’Esbart Sant Romà, l’Escola de Dansa Espanyola d’Encamp, Fitgipsy Dance, el Grup de Folklore Casa Portugal, Zumba Serradells, The Real Two, així com els dos grups del CEADF: Caramels i Hafrer Teens.
Amb els ànims ben elevats, el públic es va acomiadar de la primera part del festival amb una masterclass gratuïta amb Chris Suleh, director i coreògraf de Roockies_Dance_Studio, reconegut com el millor coreògraf de l’Idance 2022.
Després de la divertida i enèrgica sessió, les demostracions dansaires van continuar durant tota la tarda amb les actuacions de Bela, el Grup Folklore Alto Minho, The Beat, Alendoy, Sent i els grups del CEADF: Happy Move, Flow Breakers, Hafrer Teens i Pumpumkà. També es va oferir una altra masterclass gratuïta, aquesta vegada dedicada al ball en línia, a càrrec de María José Martínez, professora del grup Bela.
La DJ Patrícia Mantovani va tancar el lineup d’actuacions amb una ‘Jam Session’, amb la qual va fer ballar les persones que van omplir la plaça dels Arínsols.