El festival Colors d’estiu va cloure el mes d’agost amb música, màgia i una ruta cultural per Engordany
La parròquia escaldenca va gaudir, durant dos mesos, d’una interessant programació cultural i lúdica duta a terme pel Comú. Una proposta que va comptar amb un gran nombre d’activitats culturals per a tota la família.
Fotos: César Vidal · Comú d’Escaldes-Engordany / Jonathan Gil
Del 21 de juliol al 27 d’agost, els escaldencs van poder gaudir d’art, música, dansa, cultura, història, tallers i espectacles infantils de màgia, entre altres opcions, i en diferents racons de la parròquia. Totes les activitats que es van realitzar van ser gratuïtes, a excepció de l’actuació de Turistes i banyistes, i amb un aforament limitat.
El mes d’agost el va inaugurar “Vestida de Mar”, amb el col·lectiu l’Era, que va oferir un espectacle multidisciplinari de dansa, música i narrativa, inspirat en la poetessa argentina, Alfonsina Storni. La veu, el cos, la música i el mar, es van fusionar de la mà dels artistes, Emma Riba, Xavi Pérez i David Font.
El dilluns, dia 10 d’agost, el duo de Jordi Claret i Rosa Mari Herrador, van fer vibrar al públic present, amb l’espectacle ‘Com balla un cello?’, al Parc de la Mola. Tots dos van brindar un show ple de màgia, en el qual van combinar la dansa contemporània i el violoncel electrònic.
D’altra banda, del 17 al 24 d’agost, a Engolasters, es va poder gaudir de ‘Terra Nostra’. Un espectacle que va intentar conscienciar als presents sobre la destrucció del medi ambient i la nostra responsabilitat per a tenir cura de la naturalesa. La dansa contemporània va adquirir un gran protagonisme, ja que va servir de nexe d’unió entre els cossos dels tres ballarins i en l’entorn natural que els envoltava.
Els recorreguts per a conèixer l’art i la història de la parròquia tampoc no van faltar. Es van realitzar dues rutes diferents per a descobrir els diversos espais d’Escaldes–Engordany. Un dels itineraris va tenir lloc, el dimarts 4 d’agost, i es va centrar en les obres d’art, monuments i arquitectura de la parròquia; mentre que el segon dels itineraris, es va dur a terme el dimarts 25 d’agost. Aquest últim va servir per a fer un recorregut pel nucli antic de la parròquia i aprendre sobre el passat agrícola i ramader del país.
D’altra banda, Rosa Obiols va ser l’encarregada del taller familiar, Bestiari Medieval al tremp d’ou sobre paper. Adults i nens van poder gaudir d’un taller per a descobrir figures mitològiques del bestiari medieval i realitzar els seus propis dissenys utilitzant la tècnica de pintura al tremp d’ou.
La música es va fer sentir en l’estiu escaldenc. La Fundació ONCA va participar activament del nou cicle musical impulsat pel Comú d’Escaldes-Engordany. Les presentacions van tenir lloc en la placeta d’Engordany, del 22 de juliol al 26 d’agost, amb l’actuació de sis duos de gèneres musicals diferents.
El 5 d’agost, el rock es va fer sentir de la mà d’Old School, amb Daniel Birch en veu i guitarra i David Pérez, a la guitarra. El 12 d’agost, va ser el torn del Duo Font & Bartumeu, format per Carolina Bartumeu (violoncel) i David Font (guitarra), que va presentar un gran espectacle reprenent el gènere clàssic. Mentre que, el dimecres 19 d’agost, la música francesa va ser la protagonista de la tarda, amb el duo Coprincesse. El tancament del cicle va tenir lloc, el 26 d’agost, amb la participació del Duo Daura, format per Pilar Planavila (acordió) i Iván Caro (gralla, ocarina, flabiol i tamborí), els quals van portar la música d’arrel tradicional del Pirineu.
Cal recalcar que en el marc del cicle ON-CARRER (del 17 al 21 d’agost), la música de l’ONCA va sortir al carrer, envaint els diferents racons del Prat del Roure i oferint espectacles espontanis, que van sorprendre el públic present.
Dijous de màgia
La màgia també es va fer present en les tardes d’estiu de la parròquia. Tots els dijous del mes d’agost es van realitzar números de màgia, a partir de les 18 hores i fins a les 20 hores, per les diferents terrasses de la parròquia.