“Deixar el món millor que l’hem trobat”, una de les fites de l’escoltisme

L’Agrupament Escolta i Guia Lauredià es va començar a gestar l’any 2016, per transformar-se en una associació, sense ànim de lucre, que té com missió educar els infants i joves a través del mètode escolta i guia.

Fotos: AEIG Lauredià
Objectius

L’escoltisme és una proposta educativa que reuneix  a infants i joves amb ganes d’aprendre i descobrir cada lloc, cada espai del país i que ofereix la possibilitat de viure en un petit grup, per crear i realitzar projectes en equip, amb l’objectiu de conèixer l’entorn, d’implicar-se i transformar-lo.  També per fer amics i amigues per tot arreu.

Van començar amb sis nens i nenes fins a arribar als 22 que són en l’actualitat. Alguns ja coneixien que és Agrupament Escolta, ja que havien estat a un altre agrupament, o els seus pares també hi havien participat. No obstant això, cada any reben més nens i nenes que no saben què és l’escoltisme, però que, a poc a poc, van coneixent la metodologia d’ensenyament.

Els inicis de l’agrupament van ser molt difícils, ja que comptaven amb una sola cap, que tenia experiència en agrupament, i el traspàs d’aquesta filosofia als altres va ser molt complicat.

Tot i això, amb l’esforç de tots i totes, la publicitat generada i el boca-orella, ha fet que el nombre de participants creixi, amb el pas dels anys, i que es puguin dividir en tres grups (petits 5 a 9 anys, mitjans de 10 a 13  i grans de 14 a 18). Per això, la seva previsió és continuar creixent i poder arribar a expandir aquest projecte a totes les parròquies, així com assolir la internacionalitat.

Alguns dels valors que predica l’agrupament són la cooperació, el respecte, l’empatia, i l’ajuda als altres. De fet, “volem aconseguir que els infants i joves es quedin amb aquesta frase tan típica de l’escoltisme: Deixar el món millor que l’hem trobat”, sostenen des de l’associació.

Projectes

“Pel que fa a enguany, amb els mitjans de l’Agrupament, estem fent un projecte amb l’associació Laika, ajudant-los a construir casetes i menjadores per a gats. A més, també hem destinat CAU a elaborar material, per vendre als mercats de Nadal i Sant Jordi, amb la finalitat de recaptar diners per la mateixa associació. Aquestes manualitats han estat elaborades pels petits i mitjans de l’Agrupament. No obstant això, l’any vinent tenim previst ampliar aquests projectes a totes les edats del CAU i anar més enllà” assenyalen des de l’agrupació.