‘L’art fet joia’ retorna al Thyssen a través de 26 joies i un fil musical

La nova col·lecció de la dissenyadora, Silvia Hernández (Shiori) va incorporar 26 joies inspirades en set de les pintures de l’exposició Sons. Analogies musicals a la pintura.

La dissenyadora Sílvia Hernández, amb arrels a Sant Sebastià, és la creadora de la marca de joies Shiori, que va retornar al Museu Carmen Thyssen Andorra per presentar la cinquena edició de l’”Art fet joia” amb una nova col·lecció de 26 joies inspirades en set obres de la mostra “Sons. Analogies musicals a la pintura”, exposada a la sala d’exposició del museu fins al 5 de gener del 2025. Enguany, la iniciativa va comptar amb la participació de la cantant Roser Puigbò, que va interpretar peces musicals, en cadascuna de les set parades artístiques, per a transformar l’atmosfera de la sala d’exposicions i crear un univers on l’art de la joieria i els quadres van confluir.

Les joies es poden veure i adquirir a l’expositor del Museu Carmen Thyssen

L’esdeveniment es va realitzar en dos passis, un a les set de la tarda i l’altre a les vuit. Aquests van comptar amb un gran èxit d’assistència, ja que es van exhaurir les entrades una setmana abans del dia esperat. La dinàmica va començar amb una representació teatralitzada on Puigbò estava asseguda davant d’un tocador improvisat, simulant que es preparava per sortir a cantar, mentre Hernández li col·locava algunes de les joies de la col·lecció. Tot seguit, els assistents i les artistes van iniciar un recorregut que es passejava per les set obres d’art, mentre Puigbò interpretava una cançó per cadascun dels quadres i la dissenyadora posava en context a l’espectador sobre el procés de creació i el vincle que feia de fil conductor del quadre i la joia.

A banda d’aquesta iniciativa, també es va realitzar un taller amb infants

La cantant va interpretar els temes en català, castellà, anglès, francès i italià i els visitants van poder gaudir de les obres d’art i les joies a través d’uns detallats bodegons que exposaven les peces i una copa de vi, gentilesa d’Entrevins. L’obra d’art que va captivar més a Hernández, a l’hora de crear-ne la col·lecció, va ser la que està inspirada en la pintura de l’Arlequí, un quadre que traspua melancolia i on l’artista va crear sis peces fetes amb pedres naturals i cristalls venecians, ja que la figura de l’arlequí prové de Venècia. Entre les joies precioses que va dissenyar es poden trobar, arracades inspirades en la cultura flamenca o peces inspirades amb els elements del mar, totes elles amb una identitat pròpia que dansa amb els quadres del Museu Carmen Thyssen un any més.