(+Fotos) Taller de probiòtics a la Farmàcia El Cedre
De la mà de Lídia Castro del laboratori PiLeJe, els clients de l’establiment de Santa Coloma van poder conèixer els usos, els beneficis i els efectes que els probiòtics aporten a la nostra salut.
Fotos: Noelia Farias
Els probiòtics representen una solució de salut específica en aportar a l’organisme quantitats importants de bacteris degudament seleccionats i provats, que enriqueixen favorablement la microbiota.
La paraula probiòtic ve del grec pro, que significa ‘a favor’, i biotikos, que significa ‘la vida’. L’any 2001, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va definir els probiòtics com a «microorganismes vius que exerceixen efectes positius sobre la salut, més enllà dels efectes nutricionals tradicionals». Es tracta d’uns microorganismes que es troben naturalment presents en alguns aliments fermentats, agregats a alguns productes alimentosos, i disponibles com a suplements dietètics, i actuen principalment en l’aparell digestiu, on poden afectar el microbioma intestinal.
Durant el taller que va tenir lloc a les instal·lacions de la farmàcia El Cedre, els participants van tenir la possibilitat de descobrir tots els beneficis i efectes que generen els probiòtics en l’organisme. Quan una persona menja o beu suficients probiòtics, aquests l’ajuden a protegir l’aparell digestiu de microorganismes nocius, a millorar la digestió i la funció intestinal, i a més podrien proporcionar altres beneficis per a la salut.
El laboratori PiLeJe, pioner en l’estudi dels probiòtics, realitza i publica des de fa anys múltiples experiments sobre els ceps probiòtics, tant sobre la seva resistència a diferents condicions fisicoquímiques com el seu impacte sobre la salut, i contribueix així a fer avançar en la recerca científica en aquest camp.
Tot i que els probiòtics són beneficiosos per a la salut, els especialistes recomanen no prendre’ls només perquè estan de “moda”. L’elecció del probiòtic adequat serà més fàcil amb l’ajuda del metge o el farmacèutic de confiança.