Especial Interiorisme i Decoració: Sis consells per a un bon interiorisme
Crear espais funcionals, versàtils i flexibles, aquestes són algunes de les recomanacions que ens ofereix la interiorista Laura Torres per assegurar l’èxit en la decoració.
1- No a la suma d’anècdotes
Perquè menys és més. El pitjor que et pot passar fent un bon interiorisme és sumar coses perquè sí, i només perquè t’agraden. Això segur que no funcionarà, perquè no s’han de sumar coses que ens agraden sense tenir un sentit lògic.
2- Materials que madurin i no caduquin
Per obtenir un bon interiorisme és molt important fugir de voler anar a buscar exageradament la tendència. S’ha d’apostar per materials que perdurin en el temps o que no caduquin. Per exemple, un parquet de fusta, sabem que d’aquí a uns anys no caducarà i que no és només una qüestió de tendència, sinó més aviat al contrari, ja que és un material que perdurarà en el temps. Sempre és més convenient fer ús de materials nobles, és a dir en estat puro.
3- Mateix discurs = fil conductor
Un espai sempre ha de tenir un fil conductor i hi ha de parlar el mateix idioma. Per exemple, en una mateixa casa no podem fer habitacions de diferents maneres o amb materials diferents. És millor que els espais tinguin el mateix fil conductor perquè tot segueixi un mateix estil. Per això s’ha de fugir dels escepticismes.
4- La complexitat de fer-ho simple
Les coses simples, sempre, són les que millor funcionen. De fet, a vegades, el difícil és fer-ho simple. Això d’arrissar el ris o afegir coses perquè sí, fa que a vegades els espais no siguin atractius. Com més simple siguin els espais millor funcionen.
5- La llum ho canvia tot
Sempre s’ha de tenir en compte la il·luminació. No és el mateix il·luminar un espai públic, que un despatx, que una clínica o una casa. Per això, pots haver comprat materials molt bons o exclusius, però si no crees escenes amb la llum i no pares atenció a aquest aspecte, l’espai no funcionarà. Les tonalitats són molt importants, més fredes o més càlides, tot dependrà de l’espai que es vulgui il·luminar.
6- Flexibilitzar els espais
És molt important que un espai pugui servir per més d’una finalitat. Per exemple, en una casa no és just que tinguis habitacions tancades o espais on no puguis passar. S’ha de tenir espais que serveixin per a tot. És molt trist que, amb el preu que val el metre quadrat, tinguem espais tancats on no anem mai. Per això, és necessari flexibilitzar tots els espais. Per exemple, l’habitació que tens per rebre convidats, que no només serveixi per això, sinó que el mateix espai es pugui convertir en un despatx, en un gimnàs o en una habitació per a convidats. Si fem espais més versàtils i multidisciplinaris, tots es podran adaptar a les nostres necessitats.