Aquest agost no deixis el llibre a casa!
A banda de la maleta, el banyador i la tovallola, si hi ha un objecte que relacionem amb les vacances de l’estiu, és el llibre. Però cada cop més els lectors opten per la versió electrònica dels títols. Què podem fer amb els que ja hem llegit? I com podem lluir aquelles edicions que tant ens agraden? Doncs us oferim uns trucs per a aquestes dues alternatives.
Art editorial
Amb una mica de pràctica els llibres en paper es poden convertir en obres d’art que embelliran diferents racons de casa nostra. La proposta que us presentem és només un exemple del que podem aconseguir amb una mica de pràctica doblegant i retallant les pàgines de diferents llibres. Es poden suspendre amb fil de pescar o encaixar-los aleatòriament dins de capses de fusta que després penjarem de la paret.
Atresorar lectures
Tots tenim un llibre o llibres que ens acompanyen al llarg de la nostra vida i que guardem com un tresor. Amb aquesta proposta que inclou també l’aprofitament d’un marc, us oferim la possibilitat de donar el lloc que es mereixen a aquelles edicions que tenen un significat especial per a nosaltres. Dins d’un marc que col·locarem en una caixa, podrem penjar-ho com una petita prestatgeria i exposarem les nostres lectures preferides.
El “revister”
Acumular revistes amb un disseny acurat i avantguardista és una feblesa molt habitual. Però amb un parell de cinturons i un coixí, les podem convertir en un seient impactant i original. Les apilem, posem el coixí a dalt de tot i després ho lliguem tot amb un parell de cinturons. Més senzill impossible i, per descomptat, no faltaran voluntaris per fer el test el producte final.
Llibres “voladors”
Aquesta és una manera de guardar els llibres original i pràctica. Necessitem un tros de fusta gran, on es col·locaran uns altres en forma de “h” que tindran un fil enganxat, que alhora estarà lligat a un cartró petit, que farà de “stop” entre les pàgines del llibre. Com veieu a la imatge, els llibres queden suspesos i es poden tocar i fullejar sense retirar-los del seu suport.
Sense perdre el fil
Hi ha poques coses que donin més ràbia que haver d’estar desfent els nusos que se’ns fan a la capsa dels fils. La situació acostuma a acabar amb un cop de tisora i amb el malbaratament d’un material que podríem haver aprofitat. Això no seria així, si haguéssim conegut aquest simple, econòmic i senzill truc. Només ens cal utilitzar les pinces de la roba, preferiblement les de fusta, per enrotllar els fils, i mantenir-los controlats i separats.