L’IMO Grup Miranza és present a Andorra després d’adquirir Vallmedic Visió
La reputada clínica oftalmològica espanyola va iniciar operacions al nostre país, el passat 16 de febrer, després que l’IMO Grup Miranza adquirís el centre Vallmedic Vision. El Dr. Borja Corcóstegui, director de l’IMO Grup Miranza Barcelona, ens explica els detalls de l’operació que, per primera vegada, posiciona la clínica fora de territori espanyol.
Foto: IMO Grup Miranza
L’IMO Grup Miranza fa el seu primer pas internacional amb l’obertura d’un centre al Principat d’Andorra. Com valoreu aquesta fita?
Ja havíem rebut informació sobre Vallmedic Vision i va ser analitzada per les oficines centrals de l’IMO Grup Miranza. Aleshores, vam trobar que aquest era un centre ben fet, però que tenia unes mancances quant a la disponibilitat de tractaments d’algunes patologies específiques de l’ull. Després de conversar amb el Dr. Hanneken, vam decidir la introducció de l’IMO Grup Miranza a Andorra. Més que una integració econòmica, és una integració mèdica. Estem molt contents de ser a Andorra, ens resulta molt gratificant.
Com a part d’aquest procés d’adquisició de Vallmedic Vision, entenc que mantindreu l’actual equip, però quin rol desenvoluparà el Dr. Ludger Hanneken a l’IMO Andorra?
El Dr. Hanneken és el director i alma mater d’aquesta institució, per tant, continuarà treballant amb nosaltres. És una integració que busca contribuir al creixement de tots i de l’IMO Grup Miranza en general. Els laboratoris i tecnologies que tenim a Barcelona estaran a la seva disposició, un factor que tindrà una repercussió positiva en els pacients d’Andorra.
La clínica andorrana compta amb tres consultes d’oftalmologia i dos d’optometria, però considerareu incorporar-hi altres novetats en el curt o mitjà termini?
Sí, tenim previst ampliar algunes consultes, enfocant-nos en aquelles patologies que siguin més prevalents a Andorra. A Barcelona, per exemple, tenim un centre molt gran amb consultes específiques per a cada patologia, la qual cosa el Dr. Hanneken vol emular al Principat, ja que, si bé és especialista en cirurgia refractiva, cataractes i ull sec, vol ampliar els tractaments disponibles.
Per aconseguir aquest objectiu, hi incorporareu professionals de Barcelona?
Sí. Malgrat que encara hi ha coses per definir, pensem que l’oftalmologia pediàtrica, les malalties de la retina i el glaucoma són les àrees més susceptibles de reforçar immediatament. Depenent de les patologies que trobem aquí, podrem decidir si cal ampliar amb una altra especialitat, però partim d’una base, ja que el Dr. Hanneken és molt expert en l’ull sec, una afecció molt present a Andorra, per una banda, per l’ús intensiu de pantalles i, per l’altra, per les baixes temperatures i la falta d’humitat de l’ambient.
Vostè també visitarà periòdicament el país?
En principi, sí. Només falta definir el dia, però sí que vindré periòdicament a Andorra a donar el meu suport en l’especialitat de vitreoretina, que comporta les malalties de la retina, com ara la retinopatia diabètica, despreniment de la màcula, entre altres.
De cara al vostre procés d’expansió internacional, enguany
Si bé Andorra ens ha resultat un país atractiu, també hem avaluat possibilitats a Portugal, França i Alemanya. La selecció de les clíniques és molt particular, ja que busquem centres consolidats i gent molt professional, una gestió que no sempre és fàcil. Al final, són els meus altres col·legues qui prendran una eventual decisió sobre aquest aspecte.