Jordi Martínez, més de 30 anys al món de la gestió d’empreses
Jordi Martínez, amb més de 30 anys d’experiència en el seu sector, està al capdavant de Gestoria Bon Consell, enfocada i capacitada per poder oferir tota classe de serveis, tant a particulars com a empreses.
Fotos: Anna Farrús
El món de la gestió està lligat a la teva formació professional o també hi ha un component vocacional?
Podem dir que hi ha una mica de cada cosa. Hi ha una part professional, lògicament, tot i que avui en dia, aquí a Andorra, per poder ser gestor administratiu no et demanen tenir cap titulació en concret. I, efectivament, també hi ha la part vocacional. Crec que hi ha molta gent que no li agrada tot el tema de paperassa, i trobar a algú que li agradi aquest món ha de ser una vocació per un gestor administratiu.
Perquè vas decidir muntar una gestoria i no una consultoria o qualsevol altra empresa de gestió?
De fet, tampoc hi ha gaire diferència. Una gestoria, avui en dia, no es dedica exclusivament a la tramitació o a la paperassa, sinó que també compta amb una part important d’assessorament. Una consultoria o una gestoria van, gairebé, agafades de la mà, havent-hi gestories que fan l’activitat de consultoria.
Quants anys fa que es va crear la gestoria Bon Consell?
La Gestoria Bon Consell es va crear l’any 2001. Jo, en aquell moment, no en formava part, ja que estava treballant com assalariat per la primera gestoria que hi va haver al país: la famosa Sicoris. Els que aleshores van muntar Gestoria Bon Consell em van venir a veure perquè nosaltres muntéssim tota la infraestructura, tota la societat. Finalment, l’any 2003 vaig decidir fer el salt i passar de ser un assalariat a treballar pel meu compte des de Gestoria Bon Consell.
“Una gestoria, avui en dia, no es dedica exclusivament a la tramitació o a la paperassa, sinó que també compta amb una part important d’assessorament.”
Què és el que et fa gaudir més de la teva feina?
Doncs, lògicament, el que més em fa gaudir és que després de tota la tramitació per a un client, aquest et digui que està satisfet amb el servei que li has donat.
Quins són els serveis que oferiu als vostres clients?
Des d’un simple assessorament o una gestió que pot ser per a un client particular, fins a la creació de qualsevol tipus d’empresa amb les posteriors modificacions i canvis, com també qualsevol gestió administrativa amb qualsevol organisme oficial d’Andorra.
Quina és l’activitat professional que més desenvolupeu, la comptabilitat, la fiscalitat, la creació d’empreses o altres?
En el nostre cas, tenim dues branques importants. Una és la creació d’empreses, i l’altra, la resta de tràmits en l’àmbit burocràtic i administratiu, i una part important dins d’aquesta branca és tot el tema d’immigració, ressaltant les residències passives.
Esteu especialitzats en algun segment en concret?
Estem especialitzats en tots els sectors. En tenim coneixements a tots els nivells: en l’àmbit fiscal, comptable, de gestió d’empreses, o en qualsevol tràmit amb els diferents organismes… Hem de tocar una mica tots els àmbits, ja que tenim clients de qualsevol sector econòmic i qualsevol mida. Fins i tot clients particulars.
Per descomptat comptareu amb un gran equip de professionals, però quins són els vostres avantatges competitius o el vostre fet diferencial envers les altres gestories?
Més que un diferencial cap a les altres gestories, un punt fort, i més aquí a Andorra, és el tema del tracte personalitzat i, fins i tot, a partir d’aquest, la fidelització dels clients, que és molt important per a nosaltres. De fet, podríem dir que aquí és on competim una mica totes les gestories d’Andorra.
La fiscalitat és un tema que preocupa cada dia més als andorrans?
I tant, sense cap mena de dubte. Ja no només a les persones físiques per qüestió d’IRPF, per exemple, sinó també per les empreses, ja que és un punt molt important en el dia a dia i en la seva història.
Quantes empreses confien en els vostres serveis?
Actualment hi ha unes 200 – 250 empreses que treballen amb nosaltres.
“Estem especialitzats en tots els sectors i en tenim coneixements a tots els nivells”.
La crisi sanitària i econòmica ha estat una oportunitat per a vosaltres?
No, no. No és que hagi estat una oportunitat, jo diria el contrari. Com moltes empreses, estem arrossegant aquesta crisi sanitària. La gran sort que hem tingut a Gestoria Bon Consell és que hem pogut reactivar i posar en marxa totes les tramitacions i expedients que s’havien aturat durant la pandèmia, a part d’algun client nou. Tot i que potser el nostre sector és un dels menys perjudicats, perquè durant la crisi sanitària hem hagut de tramitar molts ERTO i assessorar en matèria laboral a moltes empreses.
Què esperes del futur de la teva empresa i del teu sector?
Per la meva empresa, espero continuar molts anys, ja que això voldrà dir que fem bé les coses. Sobre el sector, i tirant pedres en contra de la meva teulada, moltes vegades desitgem que la burocràcia es pugui reduir de manera considerable. M’agradaria, per exemple, que els terminis a l’hora de crear una societat o d’obrir una empresa, fossin la meitat del que són ara, ja que aquí a Andorra, per poder obrir una empresa i operar al 100%, poden passar tranquil·lament tres mesos.