Carlos Boné: “Les varius són molt més que un tema estètic”
El doctor Carlos Boné és una autoritat en l’àmbit de la flebologia, medicina especialitzada en el tractament de les venes. Des d’aquesta tardor, forma part de la Clínica Dermandtek, que l’ha incorporat al seu equip de metges per sumar sinergies i donar la millor qualitat en atenció mèdica.
L’any 1997, el doctor Carlos Boné va descobrir una nova tècnica, anomenada endolàser o làser endovenós, per tractar les varius, que va revolucionar el món de la flebologia. La seva tècnica innovadora l’ha portat a ser considerat com una eminència mundial en el seu àmbit, i ara arriba a Andorra, a la Clínica Dermandtek, especialitzada en dermatologia, per incorporar-se al seu equip mèdic
El Dr. Boné té també centres a Barcelona, Madrid, Palència i Palma de Mallorca. De moment, visitarà a Andorra d’un a dos dies al mes i anirà adaptant, progressivament, la seva consulta al país segons les necessitats dels pacients, que es beneficiaran del seu saber acumulat en 35 anys d’experiència en l’especialitat.
L’excel·lència en la pràctica del Dr. Boné ve avalada pels seus més de 5.000 pacients tractats amb èxit en el 100% dels casos, convertint-se de manera incontestable en un referent mundial en el tractament de venes.
Per què ha decidit venir a consultar a Andorra?
La veritat és que em feia molta il·lusió. Sempre he tingut un afecte especial per a Andorra, hi tinc vinculacions familiars i és un lloc que m’atrau. Vaig parlar amb Dermandtek i de seguida ens vam posar d’acord. De moment vindré a consultar dos cops al mes.
Parli’m d’aquesta tècnica que va descobrir per tractar les varius.
Això va ser l’any 1997, mentre estava fent un màster a Palma de Mallorca, a l’hora de redactar la tesi, vaig fer un estudi per poder utilitzar un làser endovenós per tractar les varius. Aquesta tècnica convertia una operació de gran envergadura en un tractament ambulatori mínimament agressiu. Va ser una gran innovació a tot el món i avui en dia l’endolàser s’utilitza a tot arreu, perquè simplifica molt la intervenció, que es fa en ambulatori, amb anestèsia local, i el pacient torna a casa al cap d’unes hores. També he inventat i patentat a USA i a Europa una nova fibra òptica de Làser que serveix per utilitzar sinèrgicament l’escuma i el làser augmentant l’eficàcia dels dos tractaments, que es denomina Endolàser Foam Ablation.
Quin és el perfil dels seus pacients?
Totes les persones que tenen varius en qualsevol grau. En un 90% són problemes estètics, mentre que la resta són varius més greus.
Què és una variu?
En les venes normals, les vàlvules situades en les seves parets interiors mantenen la sang en moviment, procurant el seu correcte retorn al cor. En canvi, en les venes varicoses les vàlvules no funcionen adequadament, la circulació s’alenteix, permetent que el volum de sang en certs punts de la vena sigui superior al desitjat, la qual cosa produeix la dilatació de la vena, originant el que coneixem com venes varicoses o varius, que al seu torn dificulten encara més la dinàmica circulatòria i com en un cercle viciós, el grau de deformació de la variu augmenta.
Les varius van més enllà d’un problema estètic?
I tant! En general, les persones creuen que les varius són principalment una qüestió estètica, quan en realitat, poden amagar un problema vascular greu. El primer que cal fer és practicar un ecodoppler precisament per descartar una patologia més important.