Les pintures murals de l’església de Sant Esteve s’han instal·lat a l’Espai Columba fins al 30 de setembre i es poden visitar de forma gratuïta durant tot el mes.
Fotos: Xavi Pujol
El passat divendres, 6 de setembre es va realitzar una visita a l’exposició de les pintures murals de l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella, que van culminar el procés de recuperació d’aquest valuós patrimoni cultural. Les obres bentornades i protagonistes que es van poder apreciar, són “El bes de Judes” i “La flagel·lació”, que es van traslladar al Principat després de dècades a l’exterior i gràcies a la venda per part dels seus antics propietaris, els germans Enriqueta i Juan Bosch García-Bravo.
Aquests frescos han col·locat al país a l’epicentre del context artístic medieval europeu
Amb el retorn d’aquests frescos, el passat mes de juliol, el Govern destaca el valor d’aquestes pintures com a part essencial del patrimoni cultural andorrà, tot ressaltant la seva importància per a les futures generacions. Així doncs, les peces que configuren la mostra es van vendre l’any 1926 i es van readquirir el passat febrer, fet que va permetre tenir-les a l’Espai Columba fins al 30 de setembre, una mostra oberta a tothom i de forma gratuïta.
Tanmateix, l’estil d’aquestes és del 1.200, que dota d’humanitat, expressió i càrrega de moviment les formes dels frescos, traslladant als ulls dels visitants, un imaginari creatiu viu que fa pont entre el romànic i el gòtic.