De pel·lícula!, tanca la tercera edició d’Ordino Clàssic
La tercera edició d’Ordino Clàssic va culminar amb De pel·lícula!, un concert en homenatge al món del cinema, que va combinar bandes sonores i diàlegs d’algunes pel·lícules emblemàtiques com ara Harry Potter i Cinema Paradiso.
Fotos: César De Pablo
L’espectacle, que va tenir lloc el passat dia 31 de gener, a l’Auditori Nacional d’Andorra a Ordino, es va desenvolupar en dues sessions, una a les 17 h i l’altra a les 19.30 h. Cal destacar, que el concert s’havia d’haver realitzat el passat 20 de desembre, però, a causa de la mort de l’ex cap de Govern Òscar Ribas, es va ajornar per a finals de gener.
A través d’aquest homenatge al cinema, que va fusionar música i teatre, els actors van aconseguir que el públic passés una molt bona estona, fent-los reviure les bandes sonores acompanyades de diàlegs en viu, mentre es projectaven els cartells de cada film interpretat. Una proposta que també va homenatjar la figura d’Ennio Morricone, desaparegut el passat mes de juliol.
El programa va incloure un viatge pel cinema amb les bandes sonores de més d’una desena de pel·lícules: Intro 2046, James Bond, Harry Potter i la pedra filosofal, Esmorzar amb diamants, El malson abans de Nadal, Eduard Manstisores, Els set magnífics, La missió, L’èxtasi de l’or, Cinema Paradiso, El bo, el lleig i el dolent, Fins que li va arribar l’hora, Els Gremlins, Moulin Rouge i Outro 2046.
El concert va anar a càrrec d’un quartet de corda de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, format per Francesc Planella i Àlex Arajol (violí), Elias Porter (viola) i Carolina Bartumeu (violoncel), i va comptar amb la interpretació dels actors andorrans Núria Montes i Boris Cartes. La selecció musical i els arranjaments van anar a càrrec de Francesc Planella, sota la direcció escènica, dramatúrgica i selecció de textos, de Joan Hernández.
D’aquesta manera, Ordino Clàssic posa punt final a la seva tercera edició, que va comptar amb cinc propostes, que s’han pogut desenvolupar, sense inconvenients, malgrat la situació epidemiològica actual i que ha servit per a reivindicar el paper de la cultura en la societat andorrana.