Els aliments i begudes més exquisits del món
França, Itàlia, Espanya i Rússia capitalitzen una sèrie de delicadeses de les més apreciades mundialment. Els aliments com ara el foie, el pernil ibèric, la tòfona blanca, el caviar, les ostres, la carn de Kobe o les angules, són els reis de les delicadeses i dels preus exorbitants.
Fotos: The Luxury Trends/Fuera de Serie/TeleExpress
Per començar un dels àpats més cars del món, podem fer-ho amb el foie, d’oca o d’ànec, un dels reis dels entrants, que té el seu origen a la veïna França i s’exporta arreu del món. I si se li afegeix la tòfona blanca, el plat adquireix una dimensió irreal. El preu del foie oca fresc, se situa als voltants dels 280 euros el quilo, mentre que el de la tòfona blanca, ronda els 6.000 euros el quilo. El pernil ibèric –el Joselito és un dels millors- és també una excel·lent manera d’iniciar un àpat. El preu del quilo se situa als voltants dels 100 euros.
Seguirem amb caviar beluga, que s’acosta als 6.000 euros el quilo, tot i que existeixen altres varietats a preus més accessibles. Les ostres són igualment un producte exquisit. Les més famoses arriben de França, tot i que les gallegues són molt apreciades. Les Gillardeau, considerades com les reines, tenen un preu aproximat de 35 euros la dotzena, una mica més cares que les gallegues, que se situen prop dels 31 euros per dotzena.
En la categoria de marisc hi ha l’abalon, el més exclusiu del món, amb sabor de vieira i textura de pop, pel que s’arriben a pagar més de 2.000 euros per quilo. I no es pot tancar el capítol dels entrants sense parlar de les angules, que arriben als 6.000 euros el quilo, que es produeixen en diversos punts d’Espanya i també al delta de l’Ebre.
Entrarem ja en els plats principals, i triarem la millor carn del món: el bou de Kobe, de la raça Tajima-ushi de boví Wagyū, uns animals que han estat criats d’acord amb una estricta tradició en la prefectura de Hyōgo, al Japó, una pura delícia, amb un sabor, una tendresa i una textura extraordinàries. El preu arriba als 300 euros el quilo. Una altra carn excepcional és l’Angus de Nebraska, el Black Angus, una carn amb un greix molt infiltrat i repartit uniformement en tot l’animal. Depenent dels talls, costa uns 60 euros el quilo.
Pel que fa al peix i marisc, la llagosta és tradicionalment un dels menjars més suculents, la del Mediterrani és excel·lent, així com la gallega. El seu preu ronda els 100 euros el quilo. I si el que es busca és l’exotisme -i per què no, l’erotisme- val la pena tastar el totoaba, un peix carnívor molt apreciat en la cuina xinesa i que té fama de tenir propietats afrodisíaques. La bufeta del totoaba es ven a la Xina per un preu que oscil·la entre els 500 dòlars i els 2.500 dòlars per quilo.
Si el que es busca és l’exotisme -i per què no, l’erotisme- val la pena tastar el totoaba, un peix carnívor que té fama de tenir propietats afrodisíaques
I abans de passar a les postres, farem una pausa per tastar els formatges més increïbles, com el Pule, un dels més cars del món, elaborat als Balcans amb llet de burra. El seu preu se situa als voltants d’uns 1.000 euros el quilo. Un altre formatge exclusiu és l’Stilton, un formatge blau de vaca que té com a origen la ciutat de Leicester (Anglaterra), i ja és conegut avui com el ‘King of cheeses’. Aquest “rei” no només és caracteritza pel seu fort olor i gust, també per les seves qualitats antidepressives i relaxants.
Després del formatge, arriba el moment de les postres més exclusives. Fins fa poc, el bombó de xocolata més car del món era la “Madeline au truffe”, elaborat amb trufa del Périgord, elaborat pel xocolater Fritz Knipschildt, que valia 210 euros la unitat. Es presenta embolicada individualment en una bossa d’or i posada sobre un llit de perles de sucre en una caixeta de plata. Ara, s’ha vist desbancada pel “Glorius”, una edició limitada a mil bombons, recoberts d’or comestible de 23 quirats i que, si es compra amb la seva caixa creada per Swarovski, costa 7.728 euros. El bombó, obra del xocolater portuguès Daniel Gomes, té forma de diamant, està farcit amb safrà, tòfona blanca, vainilla de Madagascar i fulla d’or pur comestible.
“Glorius” és una edició limitada a mil bombons, recoberts d’or comestible de 23 quirats i que costa 7.728 euros la unitat
D’altra banda, la casa Lalique ha creat els macarons més caros del món, fets de te blanc i decorats amb or i cristalls de sucre, presentats en una caixa de Lalique. El preu és de 9.700 dòlars i inclouen una nit d’hotel en una suite de l’Sky Palace.
No podem acabar l’àpat sense un bon cafè, com el Kopi Luwak, produït a Indonèsia, el més car del món: un pot de 125 g, val 51 euros. I també un bon conyac, un Hennesy o un Rémy Martin, o encara un whisky com un Macallan 1946 o un Glenfiddich Janet Sheed Roberts Réserve 1955.
Entre els vins que haurem triat per regar com es mereix un àpat d’aquestes característiques, destaquen els grans vins francesos com el del Domaine de la Romanée-Conti, el Romanée-Conti Grand Cru, el Côte de Nuits o un extraordinari Chateau d’Yquem, de 1811. El capítol del tancarem amb els xampanys, com el Domaine Jacques Selosse o el Dom Perignon.