La Antigua de Fuentesaúco promou la cultura del formatge entre el nens
Sara Fregeneda és la directora de comunicació i Fernando Fregeneda, soci i gerent de l’empresa La Antigua de Fuentesaúco, expliquen la importància de promoure la cultura del formatge entre els nens. Els seus productes es comercialitzen a Andorra des del 2006.
Quin balanç feu de les dues edicions de Cheese Day que heu fet a Illa Carlemany?
Sara Fregeneda: El balanç és molt positiu, perquè l’objectiu era donar a conèixer a Andorra la marca de La Antigua. Les jornades han tingut una gran participació.
Fernando Fregeneda: Vam començar aquesta activitat el 2017, i aquest era el tercer lloc on fèiem el Cheese Day. Tot ha estat gràcies a la bona feina que fem amb la Marta Riestra i la firma Alma Event Marketing. Andorra és un mercat molt proper al nostre, i estem molt contents dels resultats.
“Hem tret un formatge amb quinoa i un altre amb llavors de chia i d’anís”
De cara al 2019 renovareu l’experiència?
F.F.: La intenció és seguir en la mateixa línia de promoció. Tenim un bon producte i hem d’aconseguir que el consumidor ens conegui i apreciï els nostres formatges.
Quan van decidir entrar en el mercat andorrà?
F.F.: Vam començar a exportar a Andorra el 2006, i llavors érem poc coneguts. Tot va començar quan el 2016, l’organització del Tour de France a través d’Alma Event Marketing es va posar en contacte amb nosaltres per fer unes taules de formatges, era tot un repte per a nosaltres.
Quins són les principals novetats dels seus productes?
S.F.: A la fira Alimentària de Barcelona vam presentar les últimes novetats, com els formatges sense lactosa, molt cremosos i apreciats pel públic. També hem tret un formatge amb quinoa i un altre amb llavors de chia i d’anís. Igualment hem iniciat un projecte amb un formatge de Cabrales amb denominació d’origen.
Quina ha estat l’evolució més important que heu experimentat pel que fa a les receptes de fabricació?
S.F.: Buscar sempre ingredients que aportin alt valor afegit, com la tòfona blanca italiana, el safrà de la Manxa, el cacau natural, la quinoa, la chia… L’important és marcar la diferència, sempre innovant.
En què consisteix el programa La Antigua Educa?
F.F: És un hashtag, #LaAntiguaEduca, per crear la cultura del formatge entre els nens, que són els consumidors del futur. A través d’aquesta iniciativa ensenyem als nens com es fa el formatge, a partir de la llet, se’ls mostra com es fa tot el procés, tot jugant. Són tallers d’una hora de durada que fem a les escoles i a centres comercials, com hem fet aquí. El programa va néixer l’any 2016, quan em van convidar a una escola de Madrid per parlar del formatge i vaig preguntar als nens si sabien d’on venia la llet. I em van contestar que de la botiga! Vam riure molt però això ens va fer reflexionar, i vam entrar en contacte amb la universitat de Salamanca i ens van ajudar a engegar-lo. Hem anat ja a més de 100 col·legis i hem fet prop de 10 Cheese Days.
On es poden trobar els vostres formatges a Andorra?
F.F.: Els podeu comprar a Super U i en la cadena de supermercats Caprabo del Principat, així com en els principals restaurants.