IKI, la clau del benestar

IKI és el nom del nou projecte de dues dones emprenedores, la Lorena Morales i la Hana Franco, dedicades al món dels serveis i el benestar de les persones, des de fa 20 anys. IKI és un servei innovador en l’àmbit de l’ordre i l’organització de tota mena d’espais, que treballa per oferir a la ciutadania una manera de reduir l’estrès i augmentar el benestar a les seves llars. El nom de l’empresa prové de l’abreviació de la paraula Ikigai, concepte provinent del Japó que fa referència a “la raó de ser”.

Entrevista: Marta Argilés

Què és IKI?

És un servei d’organització d’espais de tota classe: des d’armaris a magatzems, passant per totes les estances d’un habitatge o d’una empresa. Amb aquest servei aconseguim potenciar el confort i la calma de les persones, gràcies a l’ordre i el control del caos, actuant sobre l’acumulació d’objectes, el desgavell de joguines, la roba, etc. La filosofia d’IKI es basa en el fet que, quan organitzem, a la vegada podem destriar allò que ja no té funcionalitat en les nostres vides. D’aquesta manera reciclem i actualitzem l’ambient permetent que tot respiri millor i ens sentim a gust, ara i aquí.

D’on va sorgir la voluntat d’obrir aquest negoci a Andorra?

Som dues persones amb molta iniciativa i Andorra és un país excel·lent per a desenvolupar propostes de serveis dedicats al confort, al benestar i a la cura de les persones i dels seus espais de treball i de vida.

De quin client parleu?

Els serveis d’IKI es dirigeixen a un ventall ampli de clients, des de llars familiars i individuals a espais de treball i negocis de tota classe.

Com actua IKI?

Podem actuar en els canvis d’armaris d’una família, en la reorganització del contingut d’un magatzem, en la posada al dia d’una cuina i rebost o fins i tot, en la sala de jocs dels nens de casa. Tenim clients que ens requereixen per situacions diverses: fer i desfer maletes per viatjar, reordenar després d’una festa o esdeveniment familiar, organitzar i revisar vaixelles i cuines abans de Nadal, ordenar la roba dels pares que ja són grans, etc. Hi ha molta diversitat de situacions de les nostres vides en les quals ajudem amb els serveis d’organització.

Les dues sòcies fundadores d’IKI, Hana Franco i Lorena Morales
Quins són els passos a seguir quan un client contracta IKI?

Contractar els serveis d’ordre i organització requereix un procés acurat per assegurar-nos que ens ajustem a les necessitats i expectatives del client. Les persones interessades poden visitar la nostra pàgina web www.ikiplanners.com o trucar al 003 76 37 40 11. Una vegada, l’interessat o interessada ens expliqui el seu cas, li proposem una entrevista al lloc on vol actuar i li entreguem la proposta d’actuació personalitzada i el pressupost econòmic. A partir d’aquí, necessitem la participació del client perquè ens ajudi a destriar els objectes, la roba, entre altres, i així, decidir què vol fer amb cadascun d’ells.

Un cop enllestit, organitzem, redistribuïm i posem ordre la resta d’espais, ja siguin calaixos, armaris, canapès, vitrines i estanteries, per tal d’aconseguir l’objectiu d’aportar aquesta renovació d’energia i ordre tan necessaris, per a estar a gust i ser feliços a les nostres llars.

Què podem aconseguir amb IKI?

Els serveis d’IKI aporten grans beneficis a les persones: reducció de l’estrès i l’ansietat que provoca el desordre, i augment de claredat i tranquil·litat mental. Molts clients ens expliquen que això els permet començar nous projectes perquè és com una renovació energètica que els feia falta. No som prou conscients del bé que ens fa als humans l’odre i el control dels objectes que no utilitzem i de vegades ni sabem que els tenim. Tot és molt millor en un espai ordenat, poc carregat i harmonitzat.

Cada quant recomaneu fer el servei?

Aconsellem no arribar a una situació de caos per contractar els nostres serveis. L’ideal és fer aquesta feina un parell de cops a l’any i, com a mínim un cop a l’any, en aquells espais o estances més crítiques, perquè puguin portar una pauta durant l’any i, quan ens tornin a contractar, el treball a realitzar sigui molt més senzill.

També ajudeu a fer mudances?

Sí, però el que fem és organitzar els objectes de la mudança un cop aquests ja es troben al seu destí. Andorra és un país molt dinàmic i tots sabem l’estressant i feixuga que pot arribar a ser una mudança. Amb IKI, volem donar un cop de mà en aquests moments de canvis vitals, i sens dubte, una mudança és un gran moment en la vida de les persones.

Així doncs, cal posar IKI a les nostres vides?

Cal posar IKI a les vostres llars.