(+Foto) 500 alumnes omplen l’Agora per a rebre Jane Goodall
En una jornada que l’Agora International School Andorra ha catalogat com a històrica, més de 500 alumnes han omplert el complex poliesportiu del col·legi massanenc per a gaudir de la conferència de la investigadora Jane Goodall, pionera en el camp de l’etologia, en l’estudi dels ximpanzés i activista mediambiental.
Fotos: Nelly Dedea
Entre banderes que onejaven i aplaudiments que feien vibrar tot el recinte, la investigadora Jane Goodall ha estat ben rebuda pels més de 500 estudiants que han acudit aquest dilluns, 27 de novembre, a l’Agora International School Andorra, ubicat al poble massanenc de l’Aldosa.
La doctora Jane Goodall, mundialment premiada per la seva contribució a la ciència i a la preservació mediambiental, ha compartit amb els assistents una visió fascinant del seu viatge personal, des de la infància fins als seus estudis pioners sobre ximpanzés a l’Àfrica. Ha posat en relleu el paper fonamental de la seva mare, que la va encoratjar i recolzar en la seva missió de viatjar a l’Àfrica per a observar de prop aquests animals fascinants. Aquesta aventura, que va catapultar la Jane a la fama mundial com a científica, va culminar amb una gran revelació que va transformar les creences establertes: els éssers humans no eren els únics capaços de fabricar eines.
Durant la seva xerrada, Goodall va dedicar temps a intercanviar impressions amb els estudiants, responent a les seves preguntes i compartint amb ells anècdotes inspiradores. Així mateix, els va motivar a passar a l’acció per a contribuir a conservar i millorar el planeta, remarcant la importància de l’esperit humà indomable i la necessitat de descobrir el propòsit de cadascú per a impactar positivament en el món.
La primera arrel, el primer brot
Agora International ha estat l’amfitriona d’aquest esdeveniment educatiu excepcional per un motiu especial: l’escola acull el primer grup Arrels i Brots (Roots & Shoots) al Principat. Es tracta d’un programa educatiu, creat per la mateixa doctora Goodall el 1991, que busca ajudar els joves a abordar causes ambientals, animals o humanitàries a les seves comunitats locals.
La jornada ha culminat amb la inauguració del laboratori Dr. Jane Goodall R&S Mountain Lab com a part essencial del programa Arrels i Brots a Andorra. Aquest espai pedagògic està dissenyat per a proporcionar una experiència dinàmica sobre els elements relacionats amb les muntanyes, incentivant la presa de consciència sobre la importància de les accions individuals per a millorar el món.
Amb una emocionant interpretació de ‘Heal the World’, de Michael Jackson, a càrrec de l’estudiant Roman Agulló, l’esdeveniment ha tancat amb un missatge poderós sobre la responsabilitat col·lectiva de construir un futur més sostenible.
Gaudeix de moltes més fotos d’aquest esdeveniment aquí
https://www.flickr.com/photos/donasecret/albums/72177720312965572