(+Fotos) ‘MULTI-VERS-ÓS’, una connexió amb les arrels més profundes
La performer Emma Regada i el músic terapeuta Toni Lledó van fer que uns 40 espectadors “despertessin” aquelles emocions que l’adult normalment oblida, com ara la fantasia, el joc i el seu nen interior, però també l’espiritualitat, les arrels i els records. Tot això, portant el públic a la natura i fent-lo gaudir del so, la veu i el moviment.
Fotos: Comú d’Escaldes-Engordany
L’espectacle, que es va dur a terme el 31 de juliol passat a Engolasters, es va dividir en tres parts. La primera va comptar amb el Toni Lledó i la seva arpa com a protagonista d’una mostra en què el públic, que va assistir-hi tan sols en qualitat d’espectador, va acabar essent part d’una performance de la qual l’Emma Regada també va ser actriu principal en sorgir d’un monticle de terra, com ho fa una planta en germinar, que representa el naixement de la persona i la connexió amb les seves arrels.
El Toni, amb un corn, i l’Emma, amb un cargol de mar, vam fer una mena de “crida vikinga” amb la qual van donar pas a la segona etapa de ‘MULTI-VERS-ÓS’, en la qual els assistents, ara sí, eren membres actius de la representació. Tots plegats, van recórrer el bosc i el van percebre a través dels sentits. “Els sons creats pel Toni evoquen l’aigua, la terra, l’aire, mentre que els meus moviments ajuden a crear aquesta connexió amb la natura”, explicava Regada, que va quedar molt satisfeta amb el resultat aconseguit, ja que les persones que van gaudir de la mostra s’hi van implicar de tal manera que fins i tot van replicar sons de tribus aborígens, d’animals, i també es van deixar anar a través del paisatge. “Sent sincera, no esperava que la gent fos tan oberta i que els adults juguessin al ‘pilla-pilla’ enmig dels arbres. Érem una colla de nens petits jugant en el bosc. Com a artista, feia molt temps que no vivia una cosa així a dins del país”, subratllava.
Arribat a aquest punt, els artistes van obrir la porta de la tercera i última part de l’activitat en convidar els presents a fer una rotllana per a canalitzar les seves energies a través dels sentits i el contacte. No s’hi van creuar paraules. Tan sols va haver-hi gestos, sons i una mica de cant, essent aquesta una disciplina que l’Emma volia explorar i que, fins a aquell moment, encara era un tabú.
Sobre el seu futur, Regada va detallar que, almenys fins al desembre, farà diferents estades i col·laboracions artístiques, algunes d’elles a Madrid, on participarà amb l’andorrana Lua Roca Meneses en un projecte anomenat ‘La Cultura’, impulsat pels performers Los Torreznos. Seguidament, realitzarà la residència ‘Faberllull’, a Olot, després de ser seleccionada pel Govern d’Andorra. Posteriorment, anirà a Irlanda, al Burren College of Art, on serà durant un mes i mig.