(+Fotos) La Creu Roja Andorrana fa balanç de la seva gestió durant 2022
El passat 26 d’abril, el centre de dia de la Creu Roja Andorrana va acollir l’assemblea general de l’entitat, en la qual es van presentar els resultats aconseguits l’any passat, tant des del punt de vista operatiu i social, com del logístic i econòmic. La trobada va servir perquè els socis poguessin conèixer els detalls sobre alguns projectes socials que l’organització portarà a terme pròximament, com ara el desenvolupament de pisos socials a Sant Julià de Lòria i un nou centre de dia al carrer dels Paraires, a Escaldes-Engordany.
Fotos: César De Pablos
La Creu Roja Andorrana, en el marc de l’última assemblea general, va refermar el seu compromís envers els col·lectius més vulnerables i, molt especialment, la gent gran del Principat d’Andorra. En aquest sentit, l’entitat portarà a terme l’obertura d’un centre de dia a Escaldes-Engordany, concretament al carrer dels Paraires, que preveu alleujar l’àmplia demanda d’aquest servei per part dels padrins i les seves famílies. La capacitat d’aquest equipament serà de 36 persones i estarà operatiu a finals d’any.
Val a dir que, després de dos anys afectats per la pandèmia i el conflicte Rússia-Ucraïna, la Creu Roja Andorrana va iniciar una nova etapa aquest 2023, amb la gestió dels pisos socials promoguts per la Fundació Armor. En la mateixa línia, l’organisme assumirà una aportació econòmica en el projecte immobiliari de caràcter social, destinat també a la gent gran, que es construirà a Sant Julià de Lòria i que comptarà amb altres serveis pensats per satisfer les necessitats d’aquest col·lectiu vulnerable. Com a part de l’acord, la Creu Roja s’encarregarà de la gestió assistencial dels beneficiaris.
Com també indicava l’ordre del dia, la Creu Roja Andorrana, a través del seu vicepresident, David Fraissinet, va presentar les dades del 2022, que mostren una variació important quant al nombre d’efectius assalariats, que es va reduir en un 44,57%, i també pel que fa a les hores de voluntariat, que van veure un decreixement del 2,09%. Aquest escenari respon a la normalització i estabilització en l’activitat general de l’organisme, que ha vist superada la conjuntura de la Covid-19, un escenari complex que, per a la gestió dels Stop-Labs, va requerir acudir al servei de gairebé 100 treballadors. Com no podia ser d’una altra manera, Fraissinet va valorar de manera molt positiva la col·laboració inavaluable dels voluntaris, sense els quals no es podrien dur a terme ni una tercera part de les activitats.
Per la seva part, el president de la Creu Roja Andorrana, Josep Pol, va reparar en la importància de l’organisme tant a dins com a fora de les nostres fronteres, un fet que es va fer palès en el desenvolupament del conflicte armat a Ucraïna, per al qual, valorava, la Creu Roja “va demostrar la seva capacitat de resposta per fer front a situacions imprevistes”.
Si bé la Creu Roja albira un panorama molt més estable que el de períodes anteriors, un dels grans reptes d’enguany serà continuar donant assistència a les persones que més ho necessiten, no només la gent gran, sinó també els infants i adolescents en situació de vulnerabilitat.