(+Fotos) Art ‘Made in Paris’, la nova aposta del Museu Carmen Thyssen Andorra
En una visita guiada exclusiva per a la premsa, Guillermo Cervera, conservador general de la col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza, ha avançat els detalls que hi ha a darrere de l’exposició ‘Made in Paris. La generació de Matisse, Lagar i Foujita’, que el Museu Carmen Thyssen Andorra exhibirà fins a l’any vinent.
Fotos: César De Pablos
Oficialment, des del 10 de febrer de 2022 fins al 8 de gener del 2023, els visitants del Museu Carmen Thyssen Andorra es podran endinsar en el món de l’escoles d’art franceses i dels seus exponents, especialment d’aquells que van tenir cabuda entre finals del segle XIX i el primer terç del segle XX. ‘Made in Paris. La generació de Matisse, Lagar i Foujita’ és el títol de l’acolorida i molt interessant exposició que, avui, han pogut descobrir periodistes i fotògrafs de la premsa nacional.
A través de les 27 obres exposades –totes pintures, a excepció d’una escultura de Baltasar Lobo–, el Museu Carmen Thyssen Andorra convida l’espectador a viatjar a la França de l’impressionisme, consolidat a París, que va donar vida a moviments posteriors com ara el sintetisme, el postimpressionisme, el neoimpressionisme o el simbolisme, estudiats i desenvolupats per artistes d’Europa i d’altres racons del món quan encara la mobilitat era precària. Guillermo Cervera, conservador general de la col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza, apunta que aquest era un fenomen poc típic de l’època, per la qual cosa és encara més destacable el paper de París com a “imant cultural” d’aquell període.
Dividida en cinc blocs expositius que remarquen la importància de les escoles de belles arts, “articulem l’exposició a partir del fauvisme, encapçalat per Henri Matisse, artista que tenim representat a l’exposició amb una obra que ens parla tant de l’academicisme francès com del propi context de Mattise”, ha expressat Cervera, fent referència al quadre ‘Canal Du Midi’, exposat per darrera vegada al Museu Carmen Thyssen Màlaga, el 2014.
La recerca del dinamisme
La cap de projectes del Museu Carmen Thyssen Andorra, Teresa Areny, ha expressat que “volem continuar essent un museu dinàmic, on el públic visqui una experiència i no marxi indiferent”. En aquest sentit, ha informat que, arran de l’èxit del discurs musical, dissenyat per Albert Gumí, que va acompanyar l’anterior exposició, enguany es repetirà la fórmula de la mà del violinista, musicòleg i gestors de projectes musicals de la Fundació ONCA, Josep Martínez Reinoso, qui ha preparat un repertori sota el títol ‘Virtuosos impressionistes’ amb música coetània amb les peces exhibides.