Llibres del mes de desembre: la nostra selecció de lectures recomanades

Els llibres són una finestra a un nou món, on el coneixement i la narrativa conviuen en harmonia. Avui et presentem les nostres lectures recomanades, perquè les gaudeixis aquest mes.

D’una sola branca

Susanna Rafart

Editorial Proa

Un llibre que ha rebut el Premi de poesia en llengua catalana, Premi Miquel de Palol 2021,  atorgat per la Fundació Prudenci Bertrana. L’obra, escrita per Susanna Rafart, es caracteritza per la intensitat del pensament i de les imatges, i també per la qualitat formal dels vers i el poema. Rafart presenta el seu llibre com a un poemari que fa un recorregut metafòric d’un caminant a través d’una natura boscosa i freda, presidida per la mort i pels records.

D’una sola branca
Piranesi

Susanna Clarke

Editorial Amsterdam

Es tracta d’una novel·la hipnòtica guanyadora del Women’s Prize for Fiction, nominada als Hugo Awards, que s’ha convertit en tot un èxit després de Jonathan Strange i el Senyor Norrell.

Després de setze anys de parèntesi narratiu, la segona novel·la de Susanna Clarke arriba per endinsar als lectors en un univers oníric i enigmàtic, i s’interroga sobre la ciència i el progrés, les virtuts i els mals del coneixement, la realitat i la imaginació, la memòria, l’arrogància i la solitud.

Piranesi
Garbo Parla

Roser Caminals

Edicions 62

Es tracta d’un llibre escrit per la barcelonina, Roser Caminals, el qual ha estat guardonat amb el Premi BBVA Sant Joan 2021. L’obra mostra el vessant més íntim del millor espia de la història, el català Joan Pujol, àlies Garbo. Durant els anys més foscos de la dictadura espanyola, aquest senyor, a més de col·laborar amb els aliats, es va convertir en l’home de confiança dels serveis secrets alemanys a Espanya. Garbo va muntar una xarxa falsa d’espies gràcies a la qual va aconseguir enviar informació errònia als nazis, la qual cosa va permetre el desembarcament anglès a Normandia, no obstant això la seva actuació sempre va estar envoltada de misteri.

Garbo Parla
Ahir

Agota Kristof

Editorial Amsterdam

Es tracta d’un relat poètic i pertorbador de la realitat urbana de Sandor Lester, un exiliat hongarès solitari i gairebé sense amics. Un home que no saps si treballa per viure o viu per treballar i, el poc temps lliure que li queda, el passa escrivint i somiant en una altra vida, la d’un gran escriptor. També pensa en la Line, una dona amb la qual somnia d’ençà que va fugir del seu país, però que un bon dia apareix per posar a prova els anhels i les esperances que alimentaven el seu cor.  Sens dubte, una dona que canviarà la seva vida.

Ahir