Nous gàdgets tecnològics: laptops ultrafins i molt més
Tots som amants de les noves tecnologies, especialment perquè simplifiquen la nostra manera de viure. Avui et presentem una selecció dels millors gàdgets per fer-te la vida més senzilla.
Un “laptop” ultrafí
Un “laptop” és un ordinador portàtil lleuger, d’una mida semblant a un portafolis. L’última novetat és l’Acer Swift 7, l’ordinador més prim del món amb 8,98 mil·límetres de gruix. Sortirà a la venda a l’abril d’aquest any i costarà prop de 1.700 dòlars. Està fet d’alumini negre, té una pantalla “touch” de 14 polzades i connexió 4G. Ve amb Windows 10, inclou un potent processador Intel Core i7 i una bateria que dura tot el dia.
Un “sticker” electrònic
La tecnologia aplicada a la salut d’ús personal està guanyant cada vegada més terreny. La marca La Roche-Posay ha creat un adhesiu electrònic diminut que s’aplica a la pell per mesurar els raigs UV i prevenir malalties dermatològiques. Mesura 2 mm per 9 mm. Es pot aplicar a qualsevol part del cos que estigui exposada al sol. A través d’una aplicació disponible per iOS i Android transmet informació per tenir cura de la pell i és reutilitzable.
Robots amb intel·ligència artificial
L’estrella indiscutible de la fira CES 2018 de Las Vegas ha estat la intel·ligència artificial, que combina algoritmes, programaris i sensors per, entre d’altres
tasques, facilitar les feines domèstiques. Aquesta tecnologia està integrada en els robots d’LG, com el CLOi, que, activat per ordre de veu, pot ajudar a fer les compres o traslladar una maleta. Una altra de les novetats va ser el robot, que, gràcies a un sistema de visió intel·ligent, aconsegueix jugar a Scrabble amb un oponent.
El “pen drive” més petit del món
Un “terabyte” en 4 cm: aquest és el nou llapis de memòria USB-C més petit del món. Presentat per la companyia Sandisk, demostra l’evolució de les memòries flash en els últims anys. Es tracta d’una memòria flash amb sortida USB-C d’1 “terabyte”, la més petita del món amb aquesta capacitat. Aquest “pen drive” deixa enrere l’USB 3.0 per apostar per la nova sortida que munten ja gairebé tots els mòbils Android i cada vegada més ordinadors.
Canviar la pantalla del mòbil a blanc i negre
La paleta de colors utilitzada a les icones d’Instagram, Twitter o Snapchat no és accidental. Ha estat escollida amb tota la intencionalitat, per estimular el cervell de l’usuari, atreure la mirada del consumidor i aconseguir un clic. Per això, canviar la pantalla a escala de grisos contribueix a reduir l’addicció que generen els telèfons mòbils, segons revela la periodista Nellie Bowles a The New York Times. Experts del món de la psicologia confirmen aquesta teoria. Els colors fan que mantinguem l’atenció cap al dispositiu durant més estona i augmenta la dependència cap al telèfon intel·ligent.