La Xarranca et porta una obra d’art a casa teva

Amb l’objectiu de promocionar l’art andorrà i els artistes del país, l’associació grup de creació la Xarranca va posar en marxa Circul’art. Un nou projecte que porta l’art a casa teva.

Fotos: Montserrat Altimiras

El Circuit consisteix en un abonament de 150 € /any, per  rebre a casa teva  4 obres d’art. Podràs gaudir de cada una d’elles al llarg d’un trimestre. Així cada trimestre t’arribarà una  obra diferent i la que tu tenies passarà a una altra casa.

Les obres són de mides reduïdes, màxim de 60 x 60  x 15 cm per format  pla i de 65 x 50 x 50 cm per volum i  estan  valorades entre 400 i 750 €.

Aquest primer any només es podran oferir 8 abonaments, hi haurà dos circuits independents, per tant s’adjudicaran  per ordre estricte d’inscripció.

Els dos circuits són independents i tancats, per aquest motiu no es poden intercanviar. Les obres disponibles van ser exposades durant el mes d’octubre en el vestíbul del Centre Cultural la Llancuna i el novembre a l’espai la Peixera.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és crear complicitat entre l’obra i l’espectador en la intimitat de la llar. Si t’interessa aquesta proposta artística, has de posar-te en contacte amb LA XARRANCA, a través del correu electrònic xarranca.artistes@gmail.com escrivint en l’assumpte: CIRCUL’ART, CONVIDA L’ART A CASA TEVA.

Com arriba l’obra a casa teva?

S’acordarà un horari de forma prèvia per a fer arribar l’obra a casa teva. Cada obra està acompanyada del seu passaport, que és el document on figuren les dades, tant de l’obra com de l’artista. El transport de la mateixa la realitzarà l’artista, amb el qual podràs mantenir un contacte en el moment del lliurament de l’obra.

Gemma Piera Mussons

“Pessics”

“La ceràmica va ser la tècnica amb la qual vaig dur a terme la meva obra. Vaig utilitzar el gres com a matèria bàsica en la realització de les peces” va afirmar l’artista. “Pessics” forma part d’un procés que explora la manipulació sensorial de la matèria, i el llenguatge derivat d’aquest gest.

Josep Martin Calamonte

“Billy Phlautist”

Amb aquesta obra vull expressar les sensacions que experimento, en veure uns paisatges transformats pel vent, les muntanyes nevades amb tota la gamma de blanc i contrastos, els blaus del cel i els canviants colors de la natura.  Amb “Billy Phlautist” vaig recuperar uns troncs de fusta inerts, d’arbres secs que ja van fer la seva feina al bosc, i els dono una nova vida.

Mònica Armengol Prats

En aquesta obra vaig utilitzar fragments de paper tenyits a mà i taques de color juxtaposades. Busco la capacitat expressiva del color des d’un punt de vista purament abstracte.  L’obra és fruit d’un interès personal per les muntanyes, el que busco no és el realisme paisatgístic sinó crear una atmosfera cromàtica.

Montserrat Altimiras Corderroure

“Imprevistos”

Amb els anys la fotografia es va convertir en la meva mirada. L’afany de trobar l’ésser íntim de les coses, de les persones i convertir l’objecte fotografiat en el meu espai, en un material sensible on queda enregistrada la mirada.

Eve Ariza Armengol

“(R)evolucions i consonàncies (…) Cartografia Mineral”

Amb aquesta obra faig recorreguts per diversos camins en territori andorrà per tal de recollir les diferents terres que el conformen. Aquí trobem terres de camí del Casamanya, de Llorts, de l’Angonella, de Sorteny, etc.

Ma Núria Moreno Cendrós

“Civil war”

Aquesta obra és la interpretació, a través del còmic i dins la recerca del valor emocional, de la “guerra civil”, que cada dia lluitem en l’àmbit global i individual, a nivell físic i emocional, exterior i interior, de manera col·lectiva i individual.

Yolanda Blanco Jiménez

“Deconstrucció”

Es tracta d’un díptic que apareix durant un procés d’exploració creativa molt personal. Una exploració que va acompanyada d’imatges d’enciclopèdies que consultava de petita i que ara m’acompanyen en el procés d’interrogar-me sobre l’existència i del buit que deixa la vida quan passa. Està elaborat amb paper i la tècnica emprada són dues imatges que formen una sola peça.

Mar Garcia Olmo

“Bústies de la col·lecció Noves tecnologies”

“En un moment que les noves tecnologies ens acaparen la vida, la visió d’unes bústies em porta a una enyorança commovedora per les cartes escrites a mà”.