Zoe: “Agüí Galeria acollirà art en totes les seves formes”
Aquesta galeria d’art inicia una nova etapa amb Zoe com a directora artística i comissària de les exposicions. Al costat de Fran Herreros, director general, han ideat una nova fórmula que dinamitzarà la sala i sorprendrà constantment els visitants.
Comenceu una nova etapa…
Sí, acabem d’inaugurar la nova temporada a l’Agüí Galeria amb l’exposició del fotògraf César Ordóñez. D’altra banda, oferim classes de pintura, conferències i tallers al D’Art Creative Studio, i també tenim l’única botiga d’Andorra dedicada al material de pintura i dibuix, la D’Art Creative Store. De fet, l’art és el fil conductor de tota la nostra activitat.
Parli’m de la nova línia de les exposicions.
Més que buscar un estil determinat, volem donar cabuda a un ampli ventall de manifestacions artístiques, amb la qualitat com a denominador comú. Escultura, pintura, fotografia, “performances”, instal·lacions…. tot tindrà cabuda a la galeria. No ens tanquem a cap tendència artística, però tot ha de tenir qualitat. Han de ser artistes amb una certa trajectòria, tot i que acollirem també artistes emergents que podran exposar a la sala de baix.
“Volem donar cabuda a un ampli ventall de manifestacions artístiques, amb la qualitat com a denominador comú”
Quant durarà cada mostra?
Cada exposició durarà unes sis setmanes, un lapse de temps prou llarg. Volem que durant aquest temps s’organitzin esdeveniments a la sala, ja siguin presentacions, tastos de vins, temes gastronòmics, concerts o xerrades. Això permetrà que les obres de l’exposició tinguin l’oportunitat de ser contemplades per persones que potser no haurien vingut només a veure la mostra. També farem tallers per a adults amb tast de vins i productes culinaris. Igualment, demanem als artistes que exposen que facin alguna activitat específica, ja sigui un taller, una xerrada o una “performance”. El fotògraf que exposa ara, ha fet una xerrada-col·loqui sobre fotografia i el Japó. Crec que és important la implicació de l’artista amb la galeria i la seva connexió amb el públic. Volem ser molt actius i oferir coses diferents als visitants.
Teniu ja la programació per a aquest any?
Combinarem artistes de fora amb altres del país. Després del César Ordóñez tindrem una exposició de l’Ahmed Keshta, un artista egipci que fa més de 15 anys que viu al país, que presentarà obres multidisciplinars; la següent artista serà la Chantal YB, pintora i gravadora francesa que havia viscut aquí fa uns anys; després seré jo mateixa que protagonitzaré una mostra, amb obra recent; seguirà Alejandro Ferrer, barceloní que fa una pintura “grafitera”; després vindrà Juan Manuel González, guanyador dels Jardins d’Art d’Ordino; seguirà Jesús Campos, un pintor que viu a Andorra; la següent exposició serà de Mihai Bara, un pintor romanès que també resideix al país; i tancarem l’any amb una exposició del Perico Pastor.
També col·laboreu amb institucions?
Sí, cada primer dissabte de mes convidem un artista perquè pinti una obra en directe davant del Museu Carmen Thyssen Andorra, al costat d’una colla de nens i nenes que fan pintura a l’aire lliure, com feien els impressionistes. També col·laborem amb Grandvalira amb pintura a la neu i amb Vallnord hi som presents a les festes d’estiu i d’hivern del Club Piolet, amb pintura a l’aire lliure.