Safe365, l’app per a cuidar dels nostres padrins
Amb més de 6,5 milions de descàrregues, Safe365 és una aplicació innovadora que ofereix teleassistència gratuïta a la gent gran. Els seus usuaris poden saber, en tot moment, on es troben els seus éssers estimats i fer un seguiment de la seva rutina diària, saber si han fet suficient activitat física o si han sortit de casa; tot des del teu smartphone. Guillem Viladomat, CEO i fundador de Safe365, ens explica els detalls d’aquesta app gratuïta i compatible amb iOS i Android.
Fotos: Safe365
Què és Safe365 i com funciona?
És una aplicació gratuïta (…) que ens permet saber com es troben els nostres pares i padrins, tant a nivell de salut, com de seguretat i de felicitat. Pel que fa a la salut, pots saber si estan tenint una vida activa, si estan sortint de casa o si estan caminant. Quan parlem de seguretat, és perquè pots saber on estan; amb el telèfon mòbil pots saber quan entren i surten de casa. Quant a la felicitat, podem saber quant contents estan; això ho mesurem en funció de quantes trucades o visites reben dels seus nets i fills, o pel nombre de fotos compartides al llarg de la setmana.
Com us va acudir aquesta idea?
Safe365 va sorgir perquè les eines i solucions per a cuidar a les persones grans estan pensades per a gent molt gran, que estiguin a càrrec de cuidadors o residències, o que tinguin aparells com el ‘botó del pànic’ de la Creu Roja. La nostra app se centra en persones que no són tan grans, però de les quals també ens preocupem. Volíem una eina que no fos estigmàtica o que la gent gran la rebutgés.
Quin va ser el paper de Safe365 durant els primers dies de la pandèmia?
Vam veure un increment del 50% en el nombre de descàrregues diàries, fins a arribar a més de 6,5 milions en total.
Ara integreu una polsera intel·ligent compatible amb l’app, com funciona?
Hem arribat a un acord amb Garmin, una empresa americana de hardware, que ens subministra una polsera que hauran de portar els teus pares o els teus avis i, amb l’aplicació que has descarregat, podràs seguir nous paràmetres de salut com ara la temperatura corporal, la freqüència cardíaca o la saturació d’oxigen en la sang, una característica molt important que permet detectar símptomes molt prematurs del coronavirus. També permet monitorar el son i l’estrès de les persones grans.
Quan és el llançament d’aquest dispositiu?
Sortirà durant el mes de setembre, amb una subscripció mensual d’entre 20 i 25 euros, amb la qual et podràs emportar la polsera de manera gratuïta, amb unes condicions de permanència. La polsera funcionarà a qualsevol país del món, només caldrà demanar-la a través de l’aplicació.