L’emblemàtic Hotel Rosaleda reneix com a seu del Ministeri de Cultura
Amb una jornada de portes obertes a l’Hotel Rosaleda, el Ministeri de Cultura del Govern d’Andorra va presentar a la ciutadania la nova seu de l’entitat.
Fotos: Paula Cristina / Josep Segura
Durant els dies 15 i 16 de novembre, el Ministeri de Cultura del Govern d’Andorra va obrir les portes de l’emblemàtic Hotel Rosaleda, lloc on començarà a funcionar l’organisme ministerial. El famós hotel encampadà va acollir diferents activitats culturals per donar la benvinguda als ciutadans del país.
L’immoble, ubicat a l’avinguda Copríncep Francès, núm. 13, d’Encamp, és obra de l’arquitecte noucentista Adolf Florensa i es va construir amb granit, entre el 1941 i el 1943. L’any 2004, l’Hotel Rosaleda va ser declarat bé d’interès cultural i, actualment, continuarà essent un referent del patrimoni nacional.
La jornada de divendres va ser amenitzada pel duo conformat per Elias Porter, a la viola, i Mireia Planas, al violoncel, ambdós músics de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), que van interpretar diferents composicions molt conegudes, com ara “The Last Goodbye”, banda sonora de la pel·lícula The Lord of the Rings, el tema “Now We Are Free”, de la producció Gladiator, o el soundtrack de l’aclamada sèrie Game of Thrones.
Efrem Roca, al saxofon, i Míriam Manubens, al teclat també hi van participar, amb interpretacions del compositor nord-americà Scott Jopplin i de l’argentí Astor Piazzolla, gran exponent del Tango durant el segle XX. Finalment, Àlex Arajol i Sílvia García, amb violí i viola, respectivament, van mesclar contemporaneïtat amb l’estil més clàssic, passejant per les simfonies de Beethoven, Bach i Vivaldi, fins a arribar a grans exponents moderns, com ara Coldplay o Enya.
A més de gaudir dels espectacles protagonitzats pels músics de l’ONCA, els visitants de l’Hotel Rosaleda, entre els quals hi van destacar Ferran Costa, conseller general; Sílvia Riva, ministra de Cultura i Esports, i Xavier Espot, cap de Govern, així com altres personalitats; van poder recórrer les instal·lacions de l’immoble, que es mostra refrescat i ja acull diverses obres de rellevància artística, com ara els crancs de Javier Balmaseda o els caps gegants de Samuel Salcedo, corresponents a la col·lecció “Animals”, presentada anteriorment a l’Artalroc.