Marca Andorra va presentar el seu pla d’expansió
El vestíbul del Consell General va quedar petit per acollir la presentació en societat de la Marca Andorra: un projecte de país que vol establir les bases per coordinar i impulsar la promoció del país més enllà de les nostres fronteres.
Així ho van explicar els seus impulsors: Marca Andorra no és un logo, no és un argument de venda. Marca Andorra és el sentiment que té algú, quan sent la paraula Andorra.
Aquest era el repte: Buscar una paraula que definís un sentiment compartit, i de retruc, que permetés trobar les eines que l’acompanyaran, per fer realitat i donar a conèixer aquesta identitat arreu del món.
La iniciativa neix l’any 2011, encara en plena crisi econòmica, la CEA i la resta d’organitzacions empresarials, començaven a constatar que, tot i l’homologació internacional i l’obertura econòmica, quan sortien a promocionar internacionalment el país, el desconeixement que hi havia d’Andorra era profund i això era un gran obstacle per atraure inversió exterior i impulsar la malmesa economia nacional.
Per aquest motiu, l’octubre de 2016, la CEA va crear una comissió que va impulsar una investigació l’any 2017 en base als estudis existents i una recollida de dades, que van servir de punt de partida.
Després d’aconseguir el suport del Govern d’Andorra, de tots els grups Parlamentaris, dels set comuns, de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra i de l’Empresa Familiar Andorrana, es va crear la Taula Marca Andorra. Una iniciativa transversal, públic-privada que ha estat la responsable d’arribar fins aquí.
Una de les primeres accions que va impulsar la Taula Marca Andorra, va ser la de buscar els professionals que ajudessin a arribar a bon port i Bloom Consulting va ser l’empresa escollida per avançar en aquest projecte.
Després de diferents sessions de treball, presenta 22 projectes i polítiques, a implementar els pròxims tres anys.
Entre altres, es proposa transformar la taula Marca Andorra en un nou organisme en forma de Fundació: The Andorra BETTER LIFE FOUNDATION.
També contempla, introduir en el sistema educatiu andorrà un programa d’ATENCIÓ PLENA (Mindfulness), amb l’objectiu que el jovent andorrà tingui les eines per ser persones més equilibrades i felices. Obsequiar amb un kit “nadó” els nous bebès, i explicar als seus pares i mares que els objectius del projecte de marca són per millorar la vida del seu nadó.
Continuar apostant pels clústers d’esport i benestar. Tant en Neu, com en altres esports a l’aire lliure, especialment els de MUNTANYA.
Llançar diversos projectes com la Promesa (Pledge) del turista internacional, en què els turistes es comprometen a mantenir i protegir Andorra durant la seva estada I per això rebran un certificat de turista sostenible.
També tindran la possibilitat de fer una “aportació” (taxa turística) que serà una font de finançament per a la Fundació i per a l’execució de tots aquests projectes.
Elaborar un rànquing i/o estudis per mesurar l’EQUILIBRI en el món i en particular a Andorra.
La FUNDACIÓ organitzarà un esdeveniment anual, on comunicarà tot el que s’ha fet durant l’any, el que es farà, sent un punt de convergència i de discussió entre tots per gestionar aquest actiu (la marca) que s’ha construït a Andorra.
I així, fins a 22 projectes: La feina tot just acaba de començar.